Jag vaknade vi tretiden i natt och mådde illa. Efter en stund insåg jag att jag glömde ta min Lyrica i går lyrica_2_tabletterkväll och då kommer illamåendet som ett brev på posten. Jag gick ner och tog tabletterna och lyckades sen somna om och när jag vaknade vid halv sex så var illamåendet borta.

När jag satt vid datorn i morse så sken plötsligt en strimma solljus över ett annars mulet Rävinge. Jag tog kameran och gick ut i köket för att ta ett kort men väl där så insåg jag att byggställningarna blockerade vyn. Jag klev i träskorna och gick ut men när jag kom i läge för att fotografera så hade molnen släckt solstrimman. Plötsligt så framträdde dock en kanonfin regnbåge över Rävinge kyrka, den var inte kvar länge, max en minut men jag hann ta ett par bilder. Det lönar sig att vara alert med kameran.regnbage_ravingeNär jag var ut och gav hönsen frukost så gjorde tillfälligheterna mig till fotograf igen. Medan jag var inne hos hönsen så började det ösregna ute och jag kunde ta en fin regnbild, regnet såg ut som iskristaller i luften. Innan det började regna så hade jag dessutom tagit två foton på en höna respektive en kyckling som gjorde varsin kort flygfärd. Det blev en fotografiskt mycket givande tur till hönshuset idag.regn_kristallhons_flygerkyckling_flyger_1I förmiddags så tog jag ner trädet som var på väg att falla över vägen, det jag skrev om igår. När jag ändå hade sågen framme så glesade jag ut lite kring några unga ekar_beskurnaekar. Jag upplever det på nåt sätt tröstrikt att gallra ekarna så att de ska kunna växa och bli riktigt stora och gamla. Om trehundra år vet ingen vem jag var men ekarna som jag hjälpte fram står förhoppningsvis kvar och vaktar bakvägen upp till gården.

Jag sågade också till ett pipämne av en ask som ligger på vedbacken och väntar på att bli uppsågad och klyvd. Klossen borde säkert ligga och torka ett år innan jag gör pipamne_klossnåt med den men det tålamodet har inte jag så jag tänkte försöka jobba med den direkt. Vi får se hur det går…. Jag har dock en känsla av att min familj inte riktigt tror att jag kommer bemästra pipmakandets svåra konst.

Medan jag strök skjortor i förmiddags så tittade jag på YouTube. Ni har säkert gissat vad filmerna handlade om – just det, piprökning, det har verkligen blivit en mani. En del av det jag såg var skräp men en film var riktigt bra. En ung man berättade, väldigt moget, om piprökning och tobak. Han såg ut som en hipster, fast utan skägg men hans engagemang i piprökning kändes oerhört äkta. Utan att döma nån annans smak så berättade han vad han gillade. Han gick även in på hur man röker en pipa, kunskap som jag kan ha nytta av. För honom så gick det inte åt en tändsticksask för ett stopp tobak. 🙂

Trots att jag varit aktiv med roliga saker idag så har jag gått med en stor klump av oro i bröstet. Ibland växte den och blev till en ångestattack som klingade av efter en stund och så gick jag vidare med ”bakgrundsoron”. Oron var både allmän och specifik, den fanns där som en känsla i kroppen men också som konkreta orostankar – t.ex. kring att tandinfektionen kanske inte gett med sig (inget tyder på nåt sånt men rädslan finns där) eller kring en ”road-rage”-incident jag var inblandad i för några dagar sen (det var jag som var förbannad och mest aggressiv).

Under dagens promenad så fick jag till två fina fågelserier med kameran. Den ena är på ett gäng kajor, ett stort gäng, som håller till kring en märgelhåla en bit bort. Femhundra meter efter kajorna så ställde några svalor återigen upp som fotomodeller, idag så kom jag lite närmare dem än jag brukar. Jag börjar med svalorna eftersom det blev så många bilder på kajorna. Det kommer lite till efter fåglarna så ge inte upp om ni är ointresserad av luftakrobatik.svala_nara_20160703svala_nara_20160703_2svala_nara_20160703_3kajor_manga_2kajor_manga_4kajor_manga_5kajor_manga_6kajor_manga_7kajor_manga_8Efter promenaden så invigde jag årets hallonsäsong i Underlund. Det smakade utmärkt. hallon_20160703_1hallon_20160703_2När jag vid åttatiden i kväll satte mig ner för att skriva det här blogginlägget så kom plötsligt hustrun och sa att hon stängt in en skata i hönshuset. Jag hämtade squashracketen och gick dit. Där fanns inte bara en skata utan tre stycken. Det blev backhand, forehand och smash innan jag var klar. Hönsen blev nog lite traumatiserade av händelsen, jag misstänker att de inte blir några ägg i morgon.skator_x3_squash

Var vänlig följ och gilla: