I går kväll kom på att vi glömt köpa pengar inför Irlandsbesöket, så i förmiddags åkte jag in och växlade till oss lite euro. På vägen hem så svängde jag inom pipor_pipstallen loppis nästan hemmavid, nån har precis öppnat en i Fröllinge. Hjärtat slog ett par snabba slag när jag fick syn på ett pipställ med två pipor i på ett bord. De ville ha 50 kronor för hela paketet och det tyckte jag det var värt även om piporna var i behov av rengöring och uppborrning.

Så fort jag kom hem så satte jag igång med att göra rent pipa_marke_lillehammerpiporna. Vid en närmare granskning så visade sig den raka pipan vara en norsk klassiker, en Lillehammer, den böjda är en schweizisk sak tillverkad för den nu nedlagda tobaksaffären Bosshardt i Luzern. Om det låter som att jag har koll på europeisk rokringar_tidskriftpipindustri så beror det på Google och på mitt enda nummer av Svenska pipklubbens tidskrift Rökringar.

Rengöringen var rätt sunkig, på gränsen till äcklig. Det blev mycket aska när jag borrade upp piporna med en brotsch pipa_brotschoch i rökgångarna så fanns det en hel del tjära. För rengöring och desinfektion använda jag sprit, en snaps egenhändigt kryddad med gulmåra.

Pipfyndet lös upp min dag, fram till dess hade jag känt mig stressad och nere. Stressen hängde mest ihop med den stundande resan och ”lågheten” mest på att jag gått sönder vid löpning igen. Jag var ute en sväng i går och smärtan från muskelbristningen i låret kom tillbaka och nu hade den sällskap av en ömhet i vänster häl. Det känns verkligen som att min kropp väldigt snabbt har blivit väldigt skröplig. Det är tur att jag har piporna att trösta mig med……. 🙂

Idag har jag klippt gräset med den fromma förhoppningen att det inte ska vara alltför högt när vijohan_grasklippning_2_20140906_a kommer tillbaka från Irland (jag klippte så lågt jag bara vågade med tanke på risken att köra på en sten och skada knivarna). Resan snurrar nästan hela tiden i huvudet på mig (och hustrun också tror jag). Är allt ordnat? Vad ska vi ta med oss? Hur mycket pengar behöver vi föra över till bankkorten för att klara boende, bilar och utgifter? Ska barnen ha med sig gummistövlar? Vad ska jag ha på fötterna om det regnar? Problemet är inte att frågorna är svåra att besvara utan det faktum att de är så många.

Den sista frågan innehåller dock ett större djup än man vid en första betraktelse kan tro. Jag vill ju klä mig någorlunda prydligt under resan, d.v.s. kavaj, hatt och riktiga läderskor. Det är ju inte de lämpligaste plaggen för ruskväder (som inte är helt ovanliga på Irland) så frågan är hur mycket backup i form av regnkläder jag behöver. Eftersom jag aldrig använder fritidskläder annars så har jag skor_eccoinga Goretexplagg att ta till. Jag har ett regnställ från Helly Hansen (typ galon) och ett par allväders Eccoskor. De är tyvärr lite små, jag köpte dem på Kupan för 100 kr i förhoppningen att de skulle töja sig lite och det har de inte gjort. Jag stoppar nog med dem i packningen i varje fall, vi ska ju vara rätt stationära och inte släpa runt packningen för hand, eller på ryggen som jag oftast gjort på Irland. Storleken på de ryggsäckar jag kånkat runt på Irland skulle slå er med häpnad.

Var vänlig följ och gilla: