Det fortsätter att ramla in intressanta (läs suspekta) förfrågningar på Instagram. I söndagskväll fick jag en förfrågan om att köpa följare och igår var det nån som ville ge mig gratis smycken i utbyte mot att jag gör reklam för dem. Jag är ju nyfiken av mig så jag inledde en dialog med båda för att se vad deras erbjudanden egentligen handlade om. Det visade sig att jag kan köpa 700 följare för fem dollar och att erbjudandet om att få gratis smycken innebar att jag skulle tvingas betala en dyr frakt (som fungerar som en dold avgift) för att få smyckena skickade till mig. Letar man lite på nätet så framgår att smyckesupplägget är ett klassiskt internetbedrägeri och att företaget i fråga har väldigt låg trovärdighet.

Jag har upptäckte att det är nåt skumt med mitt Instagramkonto, på inlägg gjorda de senaste veckorna så funkar inte länkningen till hashtaggar/#, även om taggarna är helt opolitiska och fungerar på foton tagna tidigare i vår. Inläggen syns alltså för mina följare men inga andra kan se dem. Gjorde ett testinlägg (med ett foto på en humla) idag och då funkade det initialt men efter cirka 20 minuter försvann inlägget från hashtaggen. Har kontaktat Instagram om vad som är fel, har inte fått nåt svar ännu men hoppas att jag får det. Jag har också varit in i appens inställningar och kollat om jag har några överträdelser av Instagrams regler registrerade men det verkar jag inte ha.Problemen är av den typ som jag har med Instagram kan driva mig till vansinne. Jag kommer inte vidare, jag får ingen respons från Instagram om varför taggarna blockeras så det enda jag kan göra är att vänta. Jag blir knäpp av saker som jag vill, men inte kan påverka, de leder till att jag går med ett ständigt stresspåslag. Jag funderar på att radera kontot och starta ett helt nytt, problemet är ju dock att jag inte vet vad jag gjorde för fel och då är risken stor att jag gör det igen.

Mina ben känns bättre idag så jag sprang en sväng i eftermiddags. Det blev inte så långt för jag vill spara kroppen inför långpasset jag ska försöka springa i morgon. Utöver springandet så blev det en hundpromenad i morse, vilken resulterade i ett bra foto på en humla.

Var vänlig följ och gilla: