Igår gav jag mig på att springa drygt 13 kilometer igen och återigen drabbades jag av skitväder – kallt, blåst och nederbörd (stundtals snöblandat regn). Förutsättningarna till trots kändes löpningen bra, det gick inte så fort men delvis berodde det på att jag tog mig över Rydsåsen två gånger, det är jämförbart med att passera Västerbron i Stockholm fyra gånger.

 

Idag gick löpningen betydligt tyngre trots att jag sprang mycket kortare. Förklaringen var att jag tagit lugnande mot orosillamående. Jag har ju problem med att jag blir illamående när jag blir orolig eller får ångest och då är en kombination av Alimemazin och Oxascand det enda som hjälper. Jag försöker att undvika Oxascand men när jag i morse mått illa i 36 timmar så orkade jag inte mer utan tog medicinen. Den hjälpte men den gör mig också trött och seg så bara det faktum att jag kom ut och sprang var en seger.

 

Under hundpromenaden i morse så skrämde vi upp ett rådjur i en av hagarna närmast huset. Det brukar aldrig vara rådjur där men idag fanns där plötsligt ett. Rådjuret såg oss först och stack iväg och då rände Sigge efter men han avbröt snabbt, förmodligen inte för att jag ropade på honom utan för att rådjuret tog sig igenom väldigt täta buskage som Sigge hade svårt att forcera. Skogen börjar bli en barnkammare nu så jag får koppla Sigge mer än jag har gjort tidigare. Betty har slutat jaga vilt så hon får fortsätta springa lös (om jag inte ser några djur, då kopplar jag henne).

 

På eftermiddagen gick vi en lite annan runda än vi brukar och på slutet passerade vi ett område i skogen där jag tror ett korppar håller på att börja boa. Jag har sett och hört dem där tidigare och nu flög de ovanför oss när vi gick genom skogen. Jag bar med mig ett klent, men långt (6m) träd från skogen. Det var dött och väldigt torrt så jag tänker stoppa det i vedpannan. Vår ved håller på att ta slut så jag samlar på mig allt som går att elda så att vi kan skjuta på när vi går över till elvärme.

 

I kväll var jag, hustrun och 16-åringen på ett informationsmöte på hans skola. Planen är att han ska bo i Paris i höst (hos en värdfamilj) och läsa på Svenska skolan där och de var här och informerade om upplägget. Förhoppningsvis lyckas vi spara ihop tillräckligt med pengar så att resten av familjen kan åka ner en sväng under höstlovet och hälsa på honom. Jag har inte varit i Paris sen 1991 så det vore kul att komma tillbaka (utöver att se hur sonen har det).

Var vänlig följ och gilla: