I natt var första gången jag hade sömnproblem sen jag började med min nya medicin mot myrkrypningar och ryckningar i benen. Det var dock inte benen som höll mig vaken utan en stark oro och nervositet som jag tror kom sig av att jag hade en väldigt intensiv dag igår med mycket inbokat.

 

Igår förmiddag hade jag ett möte på TILMA där vi pratade om min medicinhistoria och om hur sömntabletterna och den lugnande medicin jag tagit så länge påverkar hjärnan och kroppen. En intressant sak som kom fram att det är mycket möjligt att den GAD (generaliserat ångestsyndrom) jag har (diagnostiserat 2016) är ett resultat av min mångåriga konsumtion av sömntabletter. Enligt TILMA så är det visat att långvarigt bruk av Zolpidem (som jag ätit) leder till en ökad oro och ångestnivå vilket ofta resultera i GAD. Tack för den psykiatrin!

 

Efter mitt möte på TILMA så kastade jag mig i bilen och körde in till Halmstad för en lunch med en kompis. Vi träffades på Brunchbaren som ligger vid Hallands konstmuseum, precis vid Nissan. Fin lokal och trevligt läge, maten var också god. Klicka på menyn så blir den läsbar – jag åt kycklingtacos (svensk kyckling). Efter lunchen så bar det av hemåt och en hundpromenad innan jag och Betty begav oss till hennes veterinär för den årliga vaccinationen och en hälsokoll. Betty mår bra men hon har knölar i juvret som förmodligen är cancer. Vi tycker hon är för gammal för en operation så vi håller bara koll på dem och så länge hon inte har ont så kör vi på som vanligt.

 

Efter veterinären så svängde jag inom biblioteket och lämnade tillbaka lite böcker och då såg jag att de har sagostund för barn med dragartister på lördag. Jag är inte särskilt engagerad i HBTQ-frågor (numera säger man väl HBTQI men jag vet inte vad I:et står för så jag skippar det) men sagostunderna tycker jag är lite kul. Jag tror att barn kan gilla det färgglada och överdrivna hos dragartister. Det har ju varit lite stök och protester kring den här sortens aktiviteter de senaste åren men jag hoppas att allt går lugnt till i Getinge. Jag har faktiskt en liten tanke om att gå dit och sympatilyssna även om jag inte tillhör målgruppen.

 

Väl hemkommen igen så slängde jag i mig lite fika för planen var att sätta mig på träningscykeln och köra ett pass. Orken räckte dock inte till det utan jag blev sittandes tills det var dags att gå en promenad med hundarna igen. Efter det tände jag i pannan och sen var det dags att börja laga mat. När maten var klar och vi skulle sätta oss vid matbordet så höjde vi alla på ögonbrynen – med sitt välkända, och irriterande, plingande så rullade en Hemglassbil in på gårdsplanen. WTF! Jag vet att Hemglass kör i Getinge på tisdagar eftersom jag brukar höra dem på håll men de brukar aldrig passera oss. Det gjorde de dock igår men eftersom de inget fick sålt så hoppas jag att de inte kommer tillbaka. I det här hushållet käkar via SIA, Hemglass gör sig icke besvär.

 

Att ha en sån här fullbokad dag är mastigt för mig men det möjliggör att jag får flera helt ”rena” dagar i veckan. Gårdagen hade förmodligen varit körd för mig (d.v.s. orsakat ett stort stresspåslag) med bara en aktivitet så om jag klämmer in flera på en och samma dag så resulterar det förhoppningsvis i fler bättre och lugnare dagar senare i veckan.

 

Klädmässigt såg jag ut så här igår.

När jag gick med hundarna igår så stötte vi på de som har djur på våra marker. De gick över staketen för att kunna släppa hit kor med kalvar så fort det blir lite varmare. Sigge tyckte först att de var läskiga och skällde ut dem men sen lugnade han sig. Han kommer att få en obehaglig överraskning när de slår på strömmen i staketen. Under vintern så har han helt förlorat respekten för eltrådarna men det kommer snart att ändras….

 

Till sist lite vårblommor och hundbilder.

Var vänlig följ och gilla: