I två dagar har jag försökt att få ur mig ett blogginlägg utan att lyckas.tusen_inlagg_150 Orsaken till det är nog lite prestationsångest eftersom det här blir inlägg nr 1000 sen jag började blogga i september 2013. Jag hade velat skriva nåt intelligent, roligt och lagom ångestfyllt och kanske visa några av de bloggfoton som jag är mest nöjd med. Orken har inte räckt till endera så det blir bara några ord om helgen och idag följt av två höstiga kastanjbilder från i går. Jag vill dockså passa på att säga ”Tusen tack!!” till er som läst och kommenterat sen jag blev digital.

pirana_vinterhagen_gron_delJag var ju ensam hemma i helgen eftersom hustrun och barnen var hos svärföräldrarna. Helgen började inte så bra, jag kunde inte sova natten mellan fredag och lördag. Den natten blev det bara fyra timmars sömn och det är alldeles för lite för mig. Jag höll ändå ihop bra under lördagen och förutom att pyssla med mina pipor så gick jag en sväng med Pirana i skogen och röjde också lite sly.

Gårdagen såg likadan ut som lördagen, bortsett ifrån att jag var lite piggare eftersom jag sov bättre. I går eftermiddag så orkade jag till och med ut och springa en stund i det härliga vädret. Vid 16-tiden dök hustrun, nioåringen och en av hans kusiner upp. Lillebror blir kvar hos mormor och morfar tills på lördag.pipor_x_4

Jag har varit riktigt flitig med pipmakeriet i helgen och lyckats slutföra fyra pipor. Den översta pipan ska jag byta mot tobak av en amerikansk piprökare som jag fått kontakt med på nätet (pipor i ask är inte så vanliga). Den nedanför ska jag skicka till England som tack för att en man där hjälpt mig hitta i tobaksdjungeln och komma på vad det är för sorts tobak jag gillar. Mannen i England jagar så jag har anspelat på det i pipan genom patronhylsan, pipan är dessutom rätt liten och smidig för att kunna ligga i fickan vid t.ex. jakt. Sen är det två pipor över till mig, prototypen till patronpipan och en fri tolkning av modellen Zulu.

pipamnen_20161031_aFör att kunna bibehålla piproduktionen på en hög nivå (volymmässigt) så har jag idag burit in en rejäl trave med nya pipämnen, några av dem är torra nog att jobbas med direkt men flertalet behöver nog torka nån månad i varje fall. Därmed inte sagt att jag har ro att vänta ut dem….

Eftersom jag ska skicka några pipor utomlands så har jag inte kunnat låta bli att ta fram en sorts kombinerad dekal och adresslapp för försändelserna. För er som inte känner till det är ”craic” ett irländskt uttryck för att ha det kul. Det uttalas som engelskans ”crack”, d.v.s spricka.imperfect-pipes-1_600blod_trappenI går upptäckte vi blodfläckar på trappen och först så trodde vi att katten suttit där och kalasat på en mus eller fågel men i går kväll så blev han halt på ena bakbenet och då blev vi oroliga att han varit i slagsmål och blivit biten. Vi kände igenom benet på honom utan att hitta nåt sår men i morse ringde jag vår veterinär och i morgon ska de titta på honom. Det hade varit bra om de kunnat ta honom idag men det gick inte, han är dock pigg och har aptit så det känns inte som att det är jätteakut just nu.brynja_tjurig

Sen vi fick en tredje häst i stallet så har det varit lite oroligt i ”flocken”. Det är Brynja, islänningen, som är väldigt tjurig mot ”Gwen”, ibland även mot Pirana. Tjurigheten yttrar sig i att hon vänder rumpan till, skriker och sen sparkar. Ett väldigt ohyfsat beteende!

Jag har fixat en grind i staketet så nu har hästarna, och även fåren, tillgång till den gröna delen av Vinterhagen. far_vinterhage_20161031Alla djuren verkar väldigt nöjda med det men fåren retirerar snabbt när Brynja blir tjurig mot de andra hästarna.kastanjer_host_20161030_2kastanj_baksida_host_20161030_1

 

Var vänlig följ och gilla: