När jag i söndags kväll satt ute på ”kontoret” med pipan så upptäckte jag till min bestörtning att ett fönster där var trasigt. Det såg nästan ut som nån skjutit genom det, ett runt hål med sprickor runt, men jag tror tyvärr att det var jag som hade sönder rutan när jag klippte gräset i lördags. Förmodligen ”sköt” gräsklipparen iväg en sten som slog hål på rutan. Det svider lite att fönstret gått sönder eftersom det är gammat, handblåst, glas. För några år sen hade vi ett proffs på byggnadsvård här och renoverade fönsterkarmarna och han uppskattade att glasen var blåsta i början på 1800-talet, Himla trist att ha sönder nåt som varit med så länge. Jag har tejpat ihop rutan så att glaset håller ihop hjälpligt och så får vi se när vi kommer till skott och får det bytt.

Jag tappade orken rejält i går kväll efter en dag då jag inte gjort särskilt mycket, bara promenerat med Betty och plockat lite fallfrukt. Hustrun var inte hemma så det var jag som stod för matlagningen men den var synnerligen rudimentär, jag kokade makaroner som vi åt med rester från i söndags. Medan vi åt så ringde min fru och bad mig kontakta den granne som håller oss med hö och boka in en hämtning av ett lass. Vanligtvis är det hon som sköter den kontakten men hennes telefon hade lagt av och vi behöver hämta hö omgående. Jag skickade iväg ett sms och fick till svar att grannen var på semester men om jag kontaktade hans son så skulle det nog lösa sig. Jag gjorde det och mycket riktigt löste det sig, jag ska hämta hö senare i eftermiddag. Stresspåslaget av mitt sms:ande var dock tillräckligt för att slå undan benen på mig och jag blev kanontrött. Jag hade tänkt gå ut och sätta mig på ”kontoret” och röka en pipa (pipan var redan stoppad) men jag orkade inte göra det utan det blev ett väldigt tidigt sänggående i stället. Ungarna satt kvar uppe och spelade tills hustrun kom hem vid 21.

I morse så släppte jag ut fåren ur fårhuset igen, vi behandlade deras klövar i lördags. När jag släppt ut dem så gick jag och stängde en grind så att de inte skulle kunna komma upp på ”Slätten” och rymma den vägen igen. När jag gick mot grinden hade jag fåren bakom mig och plötsligt blev jag stångad hårt i ändan! Det är officiellt nu – O´Malley har blivit folkilsken. Nu är det en käpp i näven som gäller när man är i samma hage som honom och det är också slutlekt för pojkarna i fårhagarna. När jag stängt grinden så gick jag och mockade Piranas box och när jag var nästan klar med den så hörde jag att det bräkte väldigt på gårdsplanen och gick dit. Fårskallarna var på rymmen igen! Jag lyckades locka in dem i fårhuset så nu är de tillbaka där de inledde dagen. Jag har gått en runda för att se om jag kunde se var fåren gick genom staketet men jag hittar inget tydligt ställe. De har ätit äpplen på gräsmattan så jag vet från vilket håll de kommit men inte exakt var de gått igenom. En möjlighet är att de gick igenom en grind och upp på ”Slätten” och ut den vägen igen. När de var där tidigare så noterade jag att de var väldigt förtjusta i de rönnbär som fallit ner på marken i skogen och det kanske fick dem att gå genom grinden fast den var stängd. Jag ska laga hålet på ”Slätten” och sätta en extra tråd i grinden mot “Slätten” innan jag släpper ut dem igen.

Idag avlivades Brynja. Jag var inte med så jag vet inte några detaljer om hur det hela avlöpte men jag såg när de ledde iväg Brynja. Jag tycker det är trist att det slutade med avlivning för henne eftersom jag upplevde att hennes hälta inte var ordentligt utredd. Veterinären och Brynjas ägare enades dock om den här lösningen så då blev det som det blev men jag tycker ändå att det känns trist och förhastat.

Jag har en fullspäckad dag idag. Får, Brynja och höhämtning men jag har dessutom hunnit in till Halmstad och lunchat med en kompis (klädd i höstfärger, byxorna har dock en mer orange färg än den röda ton de har på fotot). Vi åt dagens soppa på Stadsbiblioteket – 29 kr! Soppan var kanske lite i saltaste laget men med det priset så tänker jag inte klaga. När jag ändå var på bibblan passade jag på att låna två ljudböcker och fem dvd:er. Det var blandad kompott på filmerna, lite gammalt, lite nytt och sånt jag sett och inte sett.

Var vänlig följ och gilla: