I förmiddags mådde jag riktigt bra och fick en hel del gjort här hemma. Jag motionerade också, det blev en promenad på nästan en och en halv timme. Jag kände mig väldigt pigg när jag kom in efter promenaden.

Jag åt lunchen framför datorn medan jag tittade på ”Två och en halv män”. Ibland är det precis en lagom ”hjärndöd” form av underhållning. Efter lunchen försökte jag blogga. ”Paltkoman”palt_2_a slog dock till och gjorde mig väldigt trött. Jag ville få ut inlägget (”Ireland unfree shall..”) så jag kämpade på trots att allt gick väldigt långsamt.

När jag blir sådär trött inbillar jag mig ofta att jag piggnar till bara jag äter litechoklad_marabou_a. Jag vet egentligen att det nästan aldrig hjälper. Jag vet också att om jag börjar äta så kan jag tugga i mig allt som finns i skafferiet och lite till innan det tar stopp. Idag reste jag mig och gick mot skafferiet två gånger men lyckades hejda mig och återgå till bloggandet. Jag fick ut inlägget trots tröttheten. Efter det så tog jag fram dammsugaren och dammsög medan jag spelade ”De lyckliga kompisarna” (DLK) på högsta volym på stereon.dlk_a DLK och dammsugning var rätt medicin – jag piggnade till!

Orsaken till dammsugningen var att farfar skulle komma och hälsa på. Utan hans besök så hade dammsugaren fått stå kvar i städskåpet. Huset är kanske inte skinande rent nu men jag fick bort de fetaste dammråttorna i varje fall.

Farfar har kommit till undsättning nu när jag inte kan lava veden som kom i lördags (”stapla” för er som inte bor i Halland) .ved_lev_29_mars_a Farfar har lovat att ge sig på att lava. Jag är väldigt tacksam för all hjälp jag kan få just nu.

Ungarna är också glada att se farfar. De ses inte så ofta så det blir väldigt spännande när han kommer hit. De har redan varit ute och visat honom skålgroparna i hagen och hållit utkik efter rovfåglar (som kan tänkas spana efter våra höns). Min äldsta son är väldigt fascinerad av Finland just nu (både farmor och farfar är finlandssvenskar) så jag tänkte försöka få honom att ”pumpa” farfar på information om “det gamla landet”).

Farfar hade med sig presenter till barnen, batteridrivna plastpistoler som låter en väldig massa. Det blev lite intensivt när han plockade fram presenterna och skjutandet började. Jag var tvungen att gå undan och tog min tillflykt till klädkammaren där jag tog fram kläder inför morgondagens praktik på Socialförvaltningen. Jag plockade ihop två olika utstyrslar. Jag vill gärna ha mer än ett alternativ framplockat eftersom det ganska ofta händer att kläder som ser bra ut på kvällen inte känns bra dagen därpå. Då är det bra att ha ett färdigt alternativ.

Avslutningsvis – en bild på en B2 Stealthbombare som sjuåringen har ritat och bett mig lägga in på bloggen.b2_spirit_omarb_a

Var vänlig följ och gilla: