När jag springer så har jag keps på huvudet och med tiden blir de rätt sunkiga. Min nuvarande keps köpte jag på Röda Korsets loppis i början av september och nu är den stel av svett och luktar inte särskilt gott så jag är i behov av en ny träningskeps. Jag hade tänkt åka in till Röda Korset och Myrorna för att se om de hade lämpliga kepsar till salu (jag vill ha dem djupa/höga i kullen och utan plastreglage i nacken) men hustrun förslog att jag skulle googla och se om jag kunde hitta billiga kepsar på nätet och köpa ett helt gäng eftersom jag kommer konsumera många kepsar framöver om jag håller i löpningen (och det hoppas jag verkligen att jag gör).

Jag tog hustrun på orden så efter gårdagskvällens pipa (i regnet) googlade jag ”träningskeps” och ”sportkeps” och fick massor med träffar. De flesta kepsarna var dock på tok för dyra för mig, jag ville ha nåt under hundringen och helst närmare 50 än 100. Jag hittade dock en keps från Asics för 80 kronor som tilltalade mig. Priset, utseendet och även märket var bra – jag springer ju i skor från Asics. Det enda som inte var bra var att jag var osäker på hur seriös webbutiken (www.runnerinn.com) som sålde kepsen var, hade aldrig hört talas om den tidigare. Jag avvaktade därför med att beställa eftersom jag ville prata med hustrun innan jag gjorde nåt och hon hade redan lagt sig när jag satt och tittade på kepsarna. Att lämna saker och ting halvgjorda funkar dock sällan bra för mig eftersom jag tenderar att börja oroa mig då. När jag insåg att jag inte skulle beställa några kepsar i går kväll så kom panikkänslorna med tankar som – ”Tänk om de är slutsålda i morgon när jag vill beställa!”. Det är väl egentligen inte hela världen om kepsen skulle vara slutsåld men då och där känns det livsavgörande. Jag visste dock att det inte var nån bra idé att köpa kepsarna i går bara för att få ro eftersom jag då skulle oroa mig över att webbutiken var oseriös och att jag skulle bli blåst på mina pengar. Hur man än vänder sig så har man rumpan bak….

I morse hann hustrun inte titta på runnerinn.com eftersom hon skulle i väg tidigt på möte så jag mejlade länken till henne för att hon skulle kunna kika på den när hon fick tid. I väntan på svar gick jag in och kollade vad frakten skulle kosta för fem kepsar och upptäckte då att runnerinn.com inte hade fem kepsar i lager…. De var faktiskt slutsålda när jag skulle beställa! Förmodligen var de dock slut redan i går. Eftersom de inte hade några kepsar så blev ju frågan om butikens eventuella tillförlitlighet tämligen akademisk. Jag gav mig dock på att googla efter liknande kepsar och fick en träff hos Asics outletbutik på nätet och där kostade en keps bara 55 kronor. Jag känner till den butiken sen innan eftersom det var där jag köpte mina löpskor så jag slog till och beställde fem kepsar. Är jag nöjd med dem så har jag nåt att ha på huvudet när jag springer en lång tid framöver.

Kepsbeställandet gjorde att jag blev sen ut med Betty i morse och när hon väl kom ut var hon så ivrig att hon fick spel på gårdsplanen och bara sprang runt, runt som en stolla.

Var vänlig följ och gilla: