Idag fick jag en nästan en hel dag på egen hand. Efter att jag varit med femåringen på simskolan på morgonen så åkte han och min fru till Varbergs fästningvarbergs_fastning_a där de skulle träffa några vänner. Jag blev kvar hemma att reda mig själv.

Jag följde rutinen från de senaste dagarna – löpning, sandsäck, lava ved och styrketräning. Jag hade dock lite svårt att komma iväg på löprundan idag eftersom jag fastnade framför YouTube. När jag var i Stockholm inför finlandsresan så köpte jag det senaste numret av ”The Ring”ring_state_of_the_game_a. Som en del av deras genomgång av läget i boxningsvärlden just nu så listar de bland annat det de anser var 2013 års bästa match i respektive viktklass. I förmiddags började jag titta mig igenom delebedev_oga_a matcherna. Jag har bara sett sammandrag av de bästa matcherna i tungvikt och cruiservikt (max 90,7 kg) än så länge. Båda matcherna var underhållande men den bild som stannat på näthinnan är Denis Lebedevs groteska ansikte efter hans förlust mot Guillermo Jones i cruiservikt.

Efter lunch så åkte jag in till Halmstad för att titta på grillar, gå till Myrorna och handla mat. Jag började med att åka till K-rautak_rauta_2_a för att se vad de hade i grillväg.

Jag fick ångestkänningar bara jag klev in i butiken. Det var ju en hel butik fylld av ”måste och borde”, av redskap och utrustning för alla typer av ”gör-det-själv-projekt”. Kunderna verkade huvudsakligen bestå av män med något sökande och stressat i blicken. Jag fick rysningar, allt för mycket påminde mig om de projekt hemma jag inte orkar eller klarar av att genomföra. De hade i varje fall en grill som verkade bra men den kostade lite mer än vad jag tänkt mig.

Efter K-rauta var jag in en snabbis på Emmaus och köpte en slips. I torsdags var jag där och då köpte jag en grå och grön slips från Thomas Pink (enligt etiketten ska slipsen vara sydd i London så jag misstänker att den har några år på nackenslips_pink_1_a eftersom jag tror att de ”outsourcar” tillverkningen nu för tiden). Jag var på väg att köpa en till med samma mönster men i blått. Av nån anledning lät jag bli (det var inte priset som avskräckte eftersom de kostade 20 kr styck). När jag kom hem i torsdags så sa min fru att jag skulle köpt den blåa också, det borde jag. Därför gjorde jag det idag när jag ändå hade vägarna förbi.

Efter Emmaus var jag in till Myrorna men där hittade jag inget av intresse så jag gav mig ut på grilljakt igen, denna gång till Granngården (fånigt namn om ni frågar mig, jag tycker Lantmännen lät mer rejält och trovärdigt). De hade hur som helst ingen grill som var av intresse. Då återstod bara Coop Forum på min ”att-göra-lista”. Jag skulle titta efter grill där också men huvudsyftet med besöket var att handla mat. När jag parkerade bilen på Eurostop så exploderade en ”ångest-bomb” i mig. Helt plötslig, helt oförutsett, fick jag jätteångest! Det var sån där ångest med tryck för bröstet, lite yrsel och tunnelseende. Jag satt en stund i bilen (men det blev varmt) innan jag gick in och handlade.

Jag genomförde handlandet så snabbt jag bara kunde, medan jag höll handlarlistan krampaktigt i handen. Innan jag rusade till kassan noterade jag att Coop hade en grill som verkar vara helt ok men jag ville bara ut ur butiken så vi får köpa grillen vid ett senare tillfälle.

Jag tog mig hem och väl hemma så kändes det bättre. Min fru ville till Getingebadet för att simma och jag följde med så att femåringen skulle få bada lite. Badandet med pojken gick bra. Han kan inte simma men han är som en sälsal_a i vattnet ändå. Mer under än över ytan. Jag höll dock att få spel på badvärdarna. De satt och tryckte under ett parasoll medan det var full cirkus på den bana som var avsatt för motionssimning. Folk (vuxna och ungdomar) hängde längs med kanten och verkade ha en trevlig socialsamvaro utan att simma en meter, andra hoppade och dök i banan, det kajkade även omkring en liten unge med flytringar runt armarna (det här var den djupa delen, 3,5 meter). Badvärdarna gjorde inte ett smack och när jag påpekade problemet så ryckte de bara på axlarna och suckade. Min fru simmande stoiskt på. Hade nån hoppat i vattnet och landat på henne så hade jag dränkt vederbörande (och medföljande förälder om det varit en unge som hoppat). Jag kände mig som en riktig ”vän av ordning”. Hade det varit en tvättstuga så hade jag lämnat en lapp…

Var vänlig följ och gilla: