Idag var rörmokaren här för den årliga igångsättningen av cirkulationspumpen till värmepannan. cirkulationspump-huset-aDet skulle inte behövas om vi kom ihåg att köra pumpen ibland under sommaren men vi glömmer alltid bort det och då beckar pumpen igen. Han hade en del annat att fixa med också så han kom inte enkom för cirkulationspumpen.johan_grabrun

I går var det starka färger som gällde för att matcha naturens höstfärger. I dag valde jag att vara betydligt mer diskret i gråbrunt. Fast det blev snyggt det med tycker jag.

En hyrläkare hos Psykiatrin i Halmstad har återigen lyckats röra till mina recept. Jag äter 450 mg Lyrica om dagen, uppdelat på en tablett om 75 mg respektive 150 mg morgon och kväll. Eftersom jag äter Lyrican enligt den doseringen så måste jag ha båda sorterna (Lyrica är kapslar och går inte att dela). Det tyckte dock inte läkaren som förnyade recepten för hon spärrade receptet för 150 mg:s tabletterna så att jag inte kommer åt dem innan 75:orna är slut. Jag klarar mig ju ett tag med 75 mg:s-tabletter men när jag måste börja äta 150-iorna blir det lyrica_2_tabletterknepigt att få till en dos på 225 mg. Jag ringde min sköterska på Öppenvården och hon skulle prata med doktorn.

Det här är inte första gången det inträffar att hyrläkare som inte känner mig ändrar eller flyttar om mina recept så att min medicinering havererar. Frågan jag ställer mig är om de har hybris eller bara är korkade? Varför skulle de veta bättre än de läkare som känner mig och som ursprungligen skrev recepten? Om jag nu ätit Lyrica enligt de här recepten i flera år varför ska den här aktuella läkaren då börja ändra på dem? Tror hon att recepten blev skrivna på det här viset av en slump? Mycket irriterande. Med tanke på den intellektuellt krävande utbildning de genomgått är förvånansvärt många läkare förvånansvärt korkade.

Var vänlig följ och gilla: