Cirkusen kring skolan i Getinge fortsätter. Det har framkommit att ett 30-tal elever och två lärare skolstrejk_getinge_asökt vård för besvär som kan vara relaterade till den dåliga inomhusmiljön på skolan. Kommun ska låta en konsult genomföra en undersökning av inomhusmiljön. Innan den är klar så kommer tydligen inget att hända och det är oklart när undersökningen blir färdig. Föräldraföreningen på skolan verkar inte låta sig nöjas med det beskedet utan idag säger de till SVT Halland att om inget händer så ska de se till att barnen inte går till skolan nästa vecka. Vi får se hur det blir med skolstrejk, ingen har i varje fall pratat med hustrun eller mig om nåt sånt.

En annan sak som förvånade mig lite (på ett mer positivt sätt) och som jag också läste om på nätet plojning_irland_masterskap_avar de irländska mästerskapen i plöjning. De hålls i dagarna tre och är tämligen välbesökta, arrangörerna räknade med drygt 100 000 pers första dagen och 280 000 totalt. För att titta på plöjning?! Irländarnas koppling till jordbruketdorr_farhus_grundmalad är uppenbarligen mycket starkare än den svenska, här tror jag att 15 000 pers totalt räknas som en storpublik.

Det har varit studiedag på skolan idag så killarna var hemma. Under eftermiddagen var de dock hos en kompis så jag fick tid för mig själ, tid som jag bl.a. ägnade åt att träna och att grundmåla en stalldörr.

Till sist två foton från kvällens inräkning av fåren.far_20160921_1far_20160921_2

Var vänlig följ och gilla: