Idag har varit en dag med ganska mycket oro och negativa känslor men jag har ändå lyckats hålla pipa_korsbar_egentillverkadmig relativt aktiv. Under förmiddagen ägnade jag en del tid åt pipmakeri, jag är snart klar med min tredje pipa (gjord i körsbär). När jag testade olika munstycken på den så kändes det här bäst och allra bäst var det vridet upp och ner. Så får det bli.pipa_korsbar_egentillverkad_ovanifran

Under förmiddagen så var det också en kille här och markerade var elkablarna går inför fibergrävningen. Rakaste vägen att gräva blir genom stensättningen på gårdsplanen men hustrun och jag lutar allt mer åt att dra fibern en längre sträcka för att bevara gårdsplanen så orörd som möjligt.pirana_ater_applen_20160923

Vid lunchtid så upptäckte jag plötsligt att Pirana stod i trädgården och käkade äpplen. Hon gick inte i sin vanliga hage idag men jag har kollat staketet där hon gick. Det är dessutom gott om gräs i den hagen så hon borde inte vilja gå ut, fast äpplen är väl godare än gräs. Hon fick ”knalltransport” till sin vanliga hage efter utbrytningen.

Under eftermiddagen så har jag strukit stalldörren en andra gång (den ska bli svart så småningom). stalldorr_malad_2_strykningMedan jag målade så såg jag en glada som lågsniffade över skogen, glador är de rovfåglar jag tycker är vackrast.

Det har blåst lite här idag och det syns direkt på gårdsplanen, mycket kastanjer har det blivit.kastanjer_gardsplan_20160923Medan jag skrev det här så rasslade det till på SVT:s nyhetssida och jag såg att föräldraföreningen påsvt_getingeskolan_stangs_20160923_a Getingeskolan delvis fått igenom sina krav om stängning av skolan. Den del av skolan som är värst drabbad (åk 6-9) stängs från och med måndag, det är dock oklart hur kommunen ska lösa undervisningen för de drabbade eleverna. Fortsättning följer…..

Var vänlig följ och gilla: