Idag köpte jag vår julskinka. Vi brukar köpa från en gårdsbutik i Slöinge.gudmundsgården_a De föder upp grisarna, slaktar på annat håll man tar tillbaka köttet och gör korv m.m. av det.

Med tanke på hur mycket chark de verkar sälja (de har butik inne i Halmstad också) kan man fundera på om de verkligen kan föda upp tillräckligt med grisar själva. När jag läser det “finstilta” på deras hemsida verkar det vara så att de köper in kött från grannar men att de i varje fall förädlar allt på plats. Till och med gårdsbutikerna har blivit storskaliga. Deras skinka brukar i varje fall vara jättegod.

Jag var på plats i gårdsbutiken strax efter 10 för att undvika köerna. När jag kom dit var det redan fullt i butiken. Det tog tid för folk att handla idag. De köpte en massa till sig själva men de verkade också handla åt grannarna. Dessutom skulle det betalas med flera olika kontokort. Jag blev lite otålig.

Efter skinkan blev det second-hand. Först Lettlandshjälpen i Slöinge och sen Röda Korset i Falkenberg. Jag köpte en blå ullkavaj till mig (den rutiga).bla_kavaj_narbild_a Jag har rätt många enfärgade kavajer så även om jag egentligen inte behövde en kavaj till så fanns det plats för en rutig. Eller rättare sagt, jag gjorde plats åt den. Jag plockade ner en annan kavaj när jag kom hem – den får återvända till Myrorna. Jag köpte också en kavaj från Tiger som jag ska försöka sälja i Göteborg. Kavajen från Tiger var även den mönstrad. Den var dock för liten för mig och hade dessutom spetsiga slag, det gillar jag inte alls. tiger_kavaj_narbild_a

På eftermiddagen fick jag mejl från CLAVIS om att det blir en ny organisation från årsskiftet. Det visste jag redan men jag lyckades ändå få ångest av mejlet. Ny organisation, nya chefer, utökad målgrupp – alla förändringar gör mig otrygg och ger mig ångest. Jag vill att alla “sitter still i båten”. Helst ska det vara vardag sju dagar i veckan också.antligen_vardag_a

Var vänlig följ och gilla: