termometer_105_aUngarnas simskola började i dag. Klockan 08.00 varje vardag de kommande tre veckorna så ska båda sönerna lära sig simma i SK Laxens regi i Getingebadet (mera känt som Simba här i byn). I morse så kändes det lite tufft att åka i väg med dem när termometern bara visade 10,5 grader. Lufttemperaturen till trots så gick simmandet bra men det var kallt att komma upp, det huttrades en del.

Min fru jobbar fortfarande så jag får ta ungarna till simskolan på egen hand den här veckan. I morse simskola_20150615_2_aså följde dock hustrun med till simskolan. När hon i går sa att hon tänkte följa med så kändes det lite som att hon inte litade på att jag skulle klara av att ta ungarna till badet och sen vidare till fritids och dagis. I dag kan jag konstatera att det var väldigt skönt att hon var med för det var rörigt och stressigt innan vi kom iväg boots_biker_sula_ahemifrån. Jag tror dock att vi la grunden till en simskolerutin i morse, så det bör det gå lite lättare att komma iväg i tid, och med rätt grejor, i morgon.

Skomakaren har nu lagt en ny sula i tån på mina bikerboots och flyttat spännena på läderportföljen så att de faktiskt går att använda och inte bara sitter där för laderportfolj_nya_spannen_asyns skull. Han fick dock inte dit några paraplyhållare men jag löste det på egen hand genom att sy fast dem i tyget runt en dragkedja inuti portföljen. Jag tror att det kommer fungera bra.

När jag var med bootsen och portföljen till skomakaren så frågade jag vad det skulle kosta att sy dit en ny sula i 5-kronorsstövlarna som jag nyligen köpte på Kupan.stovlar_fem_kr_a Han svarade att han inte hade nån maskin för randsömnad och det bästa han kunde åstadkomma var en limmad sula. Det är ju helgerån att förstöra stövlarna på det viset! Skomakaren sa att det inte längre finns nån i Halmstad som kan randsy skor, den närmsta skomakare som gör det finns i Helsingborg. Jag trodde inte riktigt att det var så illa som han sa utan gick till en annan skomakare i Halmstad men randsom_maskin_ajag fick tyvärr samma besked där. Deras maskin gick sönder för fem år sen och de tyckte inte det var lönt att reparera den. Det är illa ställt med skomakeriet i Halmstad.

Jag vill inte förstöra bootsen genom att limma dit en sula men stövlarna går tyvärr inte att använda utan att de repareras. De är dessutom för små för mig, jag har bara adopterat dem. Om jag fixar till stövlarna så kan äldsta sonen använda dem om nåt år, om han fortfarande vill ha boots då. Ett annat alternativ är att jag ger bort dem till nån som ser till att en sula sys dit (alternativt inte berättar för mig att de lät limma dit en). Finns det nån som känner sig manad så hör av er. Stövlarna är i storlek 40.

Jag kunde inte låta bli att ta en selfie i en av speglarna hos Myrorna när jag var där i eftermiddags. Det var en sån där dag då jag kände mig oerhört trygg i mina kläder. Det var så här jag ville se ut när jag stack hemifrån i förmiddags.johan_selfie_boots_biker_myrorna_2ab

Var vänlig följ och gilla: