På dan idag gjorde jag inte många knop, det saknades inte saker att göra men jag hade inte ork att ta tag i dem. Det enda jag lyckats ta mig för är att titta på YouTube, röka en pipa och titta på när Sid och ”damerna” fick komma ut i hagen efter att ha varit instängda sen i lördags. Jag kombinerade faktiskt utsläppet med pipan eftersom jag satt i hagen bakom fårhuset och rökte medan jag höll ett öga på fåren. Eftersom fåren varit lugna inne i fårhuset trodde jag att det skulle gå bra att släppa ut dem men det blev en hel del spring. Tackorna drog iväg och Sid följde efter men när tackorna sprang igenom en öppning i staketet, in till en annan del av hagen, så hängde Sid inte med utan han blev kvar eftersom han inte förstod att där fanns en öppning. Han stressade upp sig när ”hans” tjejer sprang iväg från honom men med lite pellets lyckades jag lotsa honom igenom öppningen och sen fortsatte springet igen. Till slut lugnade dock fåren ner sig men det är fortfarande så att Sid är mycket intresserade av tackorna medan de är väldigt skeptiska till honom.

Lite jobbat blev det dock idag eftersom jag hämtade hö under kvällen och jag var dessutom tvungen att tömma släpet på en gång eftersom det ska användas igen i morgon förmiddag.

När det gäller YouTube så har jag tittat på en del pip-videosar men framförallt har jag tittat på en ny kanal jag hittat.Kanalen heter ”Dr. Oliver Snr. Whyte” och den har egentligen inget med piprökning att göra. Han som lägger ut filmerna bor i Westport, i grevskapet Mayo, på Irland. Hans filmer är små besök i vardagen runt omkring honom, d.v.s. en ganska liten, lantlig stad på nordvästra Irland. Han intervjuar bland annat människor och låter de berätta om sig själva (i några fall om deras piprökning) och sånt de varit med om, det ger ofta en inblick i hur livet tedde sig i Mayo många decennier tillbaka i tiden. Jag tycker att kanalen är en fantastisk pärla men jag är å andra sidan inte helt objektiv när jag bedömer om saker med koppling till Irland är bra eller dåliga.

Jag måste också nämna att jag lagade kvällsmat till mig och ungarna igår. Det blev panerad rödspätta och kokt potatis – kanske inte en så märkvärdig maträtt men omdömet som min äldste son gav om maten var desto mer anmärkningsvärt. Han sa nämligen att min rödspätta var godare än mormors! Finare matrecension är så går inte att få. Jag tror att en del av förklaringen ligger i att jag använde Panko till paneringen medan svärmor använder vanligt ströbröd.

Till sist några bilder på Sid.

Var vänlig följ och gilla: