Natten till idag så vaknade jag vid halv två med en diffus oro i hela kroppen. Jag kunde inte somna om utan fick gå upp och ta Theralen. Sen var det bara att vänta på att det skulle verka. Vid tretiden så släppte oron och jag kunde somna om.

I dag har vi kastrerat Stout. kastration_hankatt_1_aJag hoppas att det får honom lite lugnare, vi har aldrig haft en kattunge som varit så ettrigt busig som han är. Vi har varit tvungna att börja stänga in honom i köket och vardagsrummet på nätterna eftersom han börjat hoppa över den grind vi ställde upp för att hindra honom att komma upp på övervåningen (och sovrummen) då. Det hjälper inte att vi höjer grinden, då tar han sig över med hjälp av en kombination av hopp och klättring.

Orsaken till att vi inte vill ha honom i sovrummen på nätterna är att han vill leka/busa med oss under natten. Rör man sig lite i sömnen så kan det resultera i en tass i ansiktet eller att han biter sig fast i foton på en. Lite gulligt, men väldigt störande när man försöker sova.

När jag sprang i förmiddags så hörde och såg jag årets första lärka.larka_a_150Det är lika härligt varje år när jag för första gången får se och höra lärkan.

Inför fredagens inbokade besök (rotspetsoperation) hos Srotspetsoperation_apecialisttandvården på sjukhuset har jag nu fått besked om att det är tandvårdstaxa som gäller, d.v.s. ingreppet kommer att kosta drygt 5500 kronor. Jag är inte sugen på att lägga så mycket pengar på ett problem som jag egentligen inte märker nåt av. Å andra sidan är det inte heller så kul om infektionen under tanden plötsligt blir akut och jag får riktigt ont.

Jag misstänker att en del av mig använder kostnaden som svepskäl för att försöka komma undan ett ingrepp som jag bävar lite för. Jag måste ha bestämt mig senast lunchtid i morgon, sen är det för sent att avboka operationen.

Var vänlig följ och gilla: