Hustrun och jag var på en minisemester i helgen. molle_vy_hotellrumVi var på vårt favoritställe, Grand Hotell i Mölle. Vi var där när vi förlovade oss och vi var där och njöt av den sista tiden i ”frihet” strax innan vi fick vårt första barn och i lördags var vi där igen. Mölle är vackert och Grand Hotell är charmigt, ibland kanske lite sjavigt men väldigt trevligt och maten är fantastiskt god. I meny_grand_molle_alördags var inget undantag. Det var verkligen skönt att komma iväg på tumanhand med hustrun, ungarna var också rätt nöjda med att få ett dygn ensamma med mormor. Det verkade inte som att de saknat oss när vi kom hem i går eftermiddag.

Innan vi åkte till Mölle i lördags så körde vi lite med Pirana och för en gångs skull blev det cirkus. Hon var väldigt otålig att komma i väg när vi kopplat på vagnen. Jag stod och höll henne när kusk och passagerare skulle sätta sig och det slutade med att hon först reste sig och sen backade så att hon fick ena skackeln över rumpan. När vi fått bortormvrak_ung_flykten skackeln och hon stod med alla fyra hovarna på marken igen så var hon dock sitt vanliga lugna jag. Hon var bara ”het” att komma iväg men hon måste ändå kunna lägga band på sig. Fast det gjorde ju inget om vi jobbade lite mer med henne.

Under körturen (hustrun satt på kuskbocken och jag gick bredvid) så såg vi en ung ormvråk, fyra rådjur och höstfina sluttningar.sluttningar_hostfinaIgår så fick vi hem en andra omgång äppelmust. Den här är inte mustad på vårt vanliga ställe i Slöingeappelmust_hule (de tar inte emot mer äpplen nu) utan på ett musteri i Hule (strax norr om Falkenberg).pipa_naturligt_hal

Jag jobbar på med mina pipor just nu håller jag på med en från den ihåliga grenen jag hittade i fredags. pipa_naturligt_hal_ser_igenomJag har täljt till pipan och det funkar att sätta munstycket i det naturliga hålet i träet. Jag satte en plugg i den del av hålet som inte skulle vara där och det kommer nog att fungera bra.pipa_naturligt_hal_pluggadI natt hade vi besök av åtminstone en älg, mest var det grannen som hade besök eftersom det var algspar_uppfart_20161024deras äpplen älgen käkade men det var älgspår även på vår uppfart. Vi får se om de vågar sig in vår trädgård i år igen. Nu har vi mer stängsel och så har vi ju djur i hagen som vetter mot skogen så det kanske skrämmer dem. Bara de inte river ner stängslen eller skrämmer djuren så får de gärna komma och äta vår fallfrukt.

Var vänlig följ och gilla: