Igår eftermiddag så mådde jag inte alls bra, hängig, tryck över bröstet och smärtor i vänsterarmen. Hade jag ringt Sjukvårdsupplysningen (heter visst Vårdguiden numera) och beskrivit de symptomen så hade jag förmodligen blivit uppmanad att bege mig till akuten. Nu var mitt tillstånd inte så allvarligt som det kan låta, hängigheten kom sig av sömnbrist, trycket över bröstet var ångest och smärtorna i vänsterarmen var träningsvärk efter ett ihärdigt kliande på hästen. För att få Pirana att stå någorlunda stilla medan vi behandlar hennes fång genom att kyla hennes fötter (20 minuter, tre gånger om dagen) så brukar jag klia henne under tiden och eftersom jag har hållit grimskaftet i högerhanden så har kliandet skett med vänsterhanden. Nu när jag fått ont så försöker jag dock variera vilken hand jag kliar med.

I går var det på dagen tre år sen jag rökte min första pipa och det firade jag med ett stopp i just den pipan (inköpt på Myrorna). Jag slog på stort och drack också lite ”uisce beatha” (uttalas – ish-ka ba-ha) från Bushmills destilleri i Antrim på Irland, d.v.s. whiskey.

Medan jag satt med pipan och min whiskey så fotade jag vad jag tror var några unga svalor som testade sina vingar. Jag drog den slutsatsen eftersom de inte flög några långa sträckor och ofta landade på hustaket.Även idag blev det några svalbilder, nu tagna på en lastbilsparkering en bit hemifrån. När jag tog bilderna så trodde jag att jag fotade backsvalor eftersom svalorna landade i en stor jordhög ett par gånger. Efter att ha studerat fotona så tror jag dock att det rör sig om ladusvalor, kanske rent av samma svalor som flög kring huset i går. Jag rundar av med några foton på temat insekter, vissa i bättre skick än andra…. Klicka på sländan så blir den bilden större.

Var vänlig följ och gilla: