Idag var det skolavslutning för killarna, den yngre sa hej då till 3:an och den äldre bjöd sexan farväl. Avslutningarna, de hade varsin men min fru och jag var uppmanade att inte närvara vid 10-åringens, hölls i gympasalen på Getingeskolan. Den avslutning vi gick på var både traditionell (”Den blomstertid nu kommer” och ”Idas sommarvisa”) och lite nydanande (”Sommartider” och ”Summer of 69”). Undrar om lärarna som valde ”Summer of 69” vet vad Bryan Adams syftade på när han valde just sommaren 69 till sin sång….? Oavsett sexuella anspelningar eller inte så sjöng eleverna låten fint.

Skolavslutningen var egentligen inte särskilt ansträngande för mig men jag var ändå helt färdig när vi kom hem. Efter att ha gått med Betty, ätit lunch, tittat till Pirana och tagit ett nytt foto till bloggens förstasida (i avslutningsutstyrseln) var jag tvungen att lägga mig och vila ett par timmar.

Avslutningsvis två fjärilar och en stolt katt – Stout kom och visade upp en död kaninunge i morse. Jag är också lite stolt, inte över katten, men över fotot på nässelfjärilen eftersom det togs helt i flykten. Fjärilen satt inte på växtligheten i bakgrunden utan fladdrade bara omkring när jag knäppte bilden.

Var vänlig följ och gilla: