För ungefär ett år sen så satt en kajunge som inte kunde få luft under vingarna i en av hästboxarna. Trots att vi har väldigt mycket kajor här så fick den leva eftersom den fick mig att tänka på min pappa och hans intresse för kajor (mer detaljer finns i ett blogginlägg från förra året – HÄR). I går inträffade samma sak, en kajunge satt i en av hästboxarna, men i år är det verkligen för mycket kajor här så jag dräpte den. Jag vet inte om en förlorad unge gör så stor skillnad för kajföräldrarna inför kommande häckningar men det blir i varje fall en kaja mindre som skränar i stallet.

Efter att ha avlivat kajan så hade jag planer på att avsluta dagen med ytterligare fågeldråp eftersom vi har för många tuppar och två av dem måste bort. Jag skulle ha nackat dem för länge sen men varje kväll har jag skjutit på det. I går förmiddags kände jag mig dock dådkraftig och tänkte att ”i kväll klipper jag både”. Så blev det inte – under dagen så drabbades jag av en förkylning så jag var alldeles för trött och seg för att ge mig på tupparna. Förkylningen var nog lite framprovocerad av mig, jag kände ett litet kli i halsen i går morse men gav mig ändå ut och tränade på cykeln. Att genomföra passet, Getinge tur och retur (30 km och många höjdmeter) på två timmar, gick bra men under eftermiddagen så kände jag att det kanske inte varit så smart att träna. Vill ni se min runda tydligare så klicka på kartan.Efter lunch i går så åkte jag och tioåringen till Simba så att han skulle få bada men det gack inte. När vi kom ner var det folk på Simba men alldeles tomt i bassängerna. Det kom sig av att under natten mot fredag så hade nån, eller några, roat sig med att vandalisera badet genom att slänga bråte och krossat glas i bassängerna. När vi kom dit så höll badvärdarna på att dammsuga botten på den stora bassängen efter krossat glas. Drygt en timme senare så gick det bra att bada och vi var där igen men sonen hann knappt doppa sig innan de hittade mer glas på botten och då stängde de badet för dagen. Himla onödigt att sabba badet så. Jag förstår att ungdomar tar sig in på området och badar på nätterna, det hade jag förmodligen själv gjort om jag var i deras ålder men jag förstår inte poängen med att vandalisera stället.

Förkylningen till trots (den har drabbat hela familjen i olika grad) så orkade vi grilla i går kväll. Jag skötte grillen och hustrun fixade ugnsstekt potatis och sås till köttet. Sist jag bloggade om vårt grillande så fick jag en kommentar om att köttbiten såg ensam ut på grillen, vilket den gjorde. I går hade jag bättrat mig genom att utöver fläskytterfilé även grilla lammkorv (köpt) och lammentrecote (egen uppfödning). Grillen såg betydligt roligare ut när den var mer välfylld. Hade jag inte varit så förkyld så hade jag druckit en Guinness medan jag passade köttet men det är bortkastat nöje, och pengar, att dricka öl när näsan är täppt och huvudet känns som om det är fullt med bomull.

Idag har jag inte gjort många knop, det är soffan eller sängen som gällt. Innan jag blev sjuk hade jag tänkt att ungarna och jag skulle klippt gräs idag men det orkar jag inte. Det ska vara uppehållsväder framöver så det blir förhoppningsvis av i morgon eller i övermorgon stället.

Var vänlig följ och gilla: