I natt sov jag, precis som förra natten, elva timmar men var ändå trött när klockan ringde i morse. Efter morgonpromenaden (på en stooor stubbåker) med Sigge var jag så trött att jag var tvungen att lägga mig och vila en timme. Nåt fel är trasigt nånstans i kroppen på mig…. Jag bestämde mig därför för att kontakta vårdcentralen i Getinge för att se om jag kunde få komma ner och kolla några allmänna blodvärden och syremättnaden i blodet. När jag loggade in på vårdcentralens hemsida så såg jag att man kunde chatta med dem, jag gillar inte ny digital teknik men jag gjorde ändå ett försök i tron att jag skulle få direktkontakt med en livslevande, tänkande människa. Jag hade fel – jag fick svara på en massa allmänna frågor om mina besvär och vad jag trodde de berodde på för att sen kunna slussas vidare till chatten men plötsligt dök det här meddelandet upp på skärmen…Visst, jag mår inte bra men så dålig är jag inte. Jag lovar. Jag visste direkt vilken fråga som ställt till det – på ett ställe så frågade de om bröstsmärtor eller tryck över bröstet. Jag har inga bröstsmärtor men jag har ett tryck över bröstet och tungt att andas. Deras algoritmer måste ha övertolkat mitt svar för jag promenerar ju hundarna dagligen och springer 10 kilometer varannan dag med brösttrycket utan att bli sämre så jag tror inte att det är särskilt akut.

Jag övergav chattandet (hade kunna fortsatt och då förmodligen fått kontakt med en levande varelse) och ringde till vårdcentralen istället. Det resulterade i att jag fick en tid hos distriktssköterskan idag på eftermiddagen så att hon skulle kunna mäta syremättnaden i blodet och kolla mitt Hb. Jag dök upp på vårdcentralen på utsatt tid i förhoppningen att få träffa en livs levande sjuksköterska som skulle ta proverna men det fick jag inte! Jag fick träffa en jävla robot, den såg visserligen ut som en kvinnlig sjuksköterska men den var uppenbarligen bara programmerad till att läsa innantill. När jag kom in till roboten så sa den att den skulle mäta syremättnaden i blodet på mig eftersom jag hade långtidscovid. Jag sa att jag inte vet om jag har det, jag tror att jag kan ha det men jag vill gärna utesluta att det är nåt annat och vill därför ha syremättnaden och HB:t kollade (helst mer men det gick inte utan läkartid = lång väntan). På det svarade maskinen ”Det står inget om Hb i beställningen (d.v.s. det som hon som bokade in tiden skrev in i journalen) så det gör vi inte”. Men hallå!! Om ni har en orolig patient som vill ha ett enkelt prov taget (ett stick i fingret och automatisk avläsning av resultatet) så kan han väl få det…? Nix, bara syremättnad, Den var i varje fall bra, alltid något.

Det här är så typiskt Getinge vårdcentral, de har noll patientfokus och varje gång jag gått därifrån de senaste åren så har jag känt mig förbisedd och inte lyssnad på. Det är inte bara jag som upplever det så här för när en patientenkät för vårdcentralerna i Halmstad presenterades i våras så hamnade Getinge på en föga hedrande sistaplats. Vårdcentralen i Getinge suger verkligen!Stubbfräsaren var här idag och gav sig på ett gäng ask- och fläderstubbar på baksidan och så tog han äppelstubben från igår också. Han fräste med ett fjärrstyrt fordon med en stor klinga framtill och det gick som hejsan.

Var vänlig följ och gilla: