Igår hade jag en riktigt tuff dag med mycket negativa och dömande tankar. Det började redan på morgonen när jag, som vanligt, blev kvar ensam hemma när ungarna gått till skolan och min fru åkt till jobbet. Jag började fundera över sakernas tillstånd och att jag inte längre har något arbete att gå till. Jag kände mig verkligen som en riktig drönare.

Jag fick tillfälligt bukt med de negativa tankarna när jag tränade men sen kom de tillbaka och satt i huvudet, ja hela kroppen egentligen, resten av dagen. Hur jag mådde och tänkte påverkade allt jag gjorde igår. Jag var t.ex. på Kupan i Falkenberg och hittade några fina saker men jag vågade inte köpa dem eftersom negativa tankar om att jag nog inte skulle få dem sålda på Ragtime studsade som en flipperkula i huvudet på mig.

Nåt roligt som dock inträffade igår var att jag såg en storspov under träningen (intervaller på cykeln). Efter den sista intervallen så hämtade jag kameran och spoven satt faktiskt kvar när jag kom tillbaka, den lyfte tyvärr när jag stannade cykeln så det blev inga närbilder.När jag fastnar i den här sortens negativa tankar så blir småsaker skitstora och väldigt jobbiga. När jag kom hem från Falkenbergsresan så hade t.ex. hustrun sex mejl, och jag inget, väntandes i Outlook. Det kändes som att jag är så obetydlig att ingen mejlar mig, inte ens spammarna. I såna lägen är faktiskt reklam bättre än ingen e-post alls.

Idag har jag mått lite bättre, bland annat för att ungarna höll mig sällskap eftersom de hade studiedag.

Under dan så har jag sotat pannan inför att sotaren kommer nästa vecka. Det är inte bara för sotarens skull som jag gör rent pannan utan också för att eldningssäsongen är över nu. Jag har askat ur den och rengjort rökkanalerna (med flänsar) i pannan. Det kan låta trist men har jag bara nåt att lyssna på så är det ett ganska behagligt arbete. Idag så lyssnade jag först på en dokumentär om Gizmondons uppgång och fall (det var en svensk spelkonsol) och sen på en bok av P.G. Wodehouse. Båda var lika absurda.

Idag fick jag också ett paket från USA. Det är en pipmakare där som följer mig på YouTube och som skickade några färdiga pipor och en nästan färdig. Piporna har små skönhetsfel, med betoning på små, som gör att han inte kan sälja dem. Jag tycker att piporna var fantastiska och jag uppskatta verkligen dem, en hade dessutom mitt namn inristat.Till sist några av alla de bilder jag knäppt igår och idag.

Var vänlig följ och gilla: