Det blev plötsligt sommarvarmt och både äppelblom och kastanj slår ut i en rasande takt. Även gräset växer så det knakar men nu har jag fått ordning på gräsklipparen så i eftermiddags kunde jag klippa det efter en tids uppehåll. Jag hade ju hoppats att de på macken skulle sköta hela klipparreparationen, d.v.s. även lokalisera en ny drivrem men det slutade med att jag fick leta rätt på remmen. Det var inte jättesvårt, några sökningar på nätet och ett telefonsamtal. Det som var svårast var nog att få tummen ur och sen att förstå han som sålde remmen, han pratade en riktigt bred västgötska som jag hade svårt för. Det gick till slut, han skickade rätt rem och den är monterad och som sagt var redan invigd.

Värmen har gjort att sommarkläderna kommit fram. Igår hade jag min lilarutiga linnekostym till och även idag var jag klädd i linne till praktiken, dock i en annan färgskala. Jag passade på att spela in en pipvideo efter praktiken, när jag ändå hade snygga kläder på.

Igår fick jag ännu ett tobaksrelaterat paket från USA. Det här paketet innehöll tobak som jag beställt från en nätbutik och det innehöll både tobak jag provat på tidigare och sån som är helt ny för mig. Den som jag mest ser fram emot att prova är en reptobak, Brown Irish twist, som jag tror har en kraftig mustig smak som inte är helt olik en Guinness. Formen som tobaken har, ett rep, är en av de äldsta tobaksformerna och när piprökningen etablerade sig i Västeuropa under 1600- och 1700-talet så gjordes den mesta tobaken i form av rep på så kallade tobaksspinnerier. Just den här sorten som jag har köpt har ett cigarrblad ytterst och det påverkar smaken.

Företaget jag beställde tobaken ifrån säljer mycket till Europa och för att minska risken att tullen ska stoppa försändelserna så tog de sig lite kreativ frihet genom att i tulldeklarationen beskriver innehållet som ”hobby supplies”. Inte osant men inte heller helt fullödigt. Det kom i varje fall fram utan att tullen la på skatt och avgifter.

Fotoskörden kommer nedan. Den sista bilden, den på en fågel i flykten, är på en lärka, de är skitsvåra att fota. De trycker tills man är nära och då först far de upp och har de väl fått luft under vingarna är de så små och snabba att de är svåra att få fokus på, även när de drillar och står nästan stilla i luften.

Var vänlig följ och gilla: