Vi har haft vårt nya kök i snart 18 månader men det är inte förrän nu vi kommit underfund med alla fördelar med vår induktionsspis. För att hålla hällen ren när vi steker så har vi börjat lägga en tidning på spisen, under stekpannan. Induktionen gör att det bara blir varmt i pannan och inte på hällen och tidningspappret fångar upp fettstänk, mycket praktiskt!

Som framgått av tidigare blogginlägg så har jag fyllt på mitt tobaksförråd under våren, både med den senaste sändningen men även vid andra tillfällen, och igår så förberedde jag en del av tobaken för en längre tids förvaring. Det sägs att tobak blir smakrikare och fylligare om den lagras några år och jag tänkte testa det. Jag plockade därför ut en del tobak som jag vakuumförpackade, det handlar både om tobak jag vill ska åldras och sådan jag köpt på mig för att de slutar tillverka den. Tobaken är ju visserligen redan vakuumförpackad i burkar och påsar men jag har hört att man inte riktigt kan lita på burkarna när det gäller en längre tids förvaring. Vi har bekanta som har en vakuumförpackare så varför chansa?

I går förmiddags när vi var ute och körde med Pirana så rådde rena sommarvärmen men senare under dagen svalnade det av rejält så när jag på kvällen rökte min pipa så fick jag pälsa på mig ordentligt. I pipan hade jag en av tobakssorterna som kom med posten häromdagen. Den innehåller en tobakssort som heter Perique och som ger en kryddig smak och jag kände faktiskt att det kittlade i munnen medan jag rökte.

Efter körningen i går var Pirana svettig så vi spolade av henne innan hon fick gå ut i hagen. Som hon oftast gör när hon blivit avspolad så rullade hon sig direkt när jag släppte henne. Jag hade förutsett rullningen och hade videokameran med mig. Efter rullningen på klippet nedan så kommer en kort sekvens med våra kycklingar. De är oerhört söta just nu.

Efter att vi klippte fåren tidigare i vår så hängde jag ju upp ull i träd och buskar för att småfåglarna skulle få material att isolera sina bon med. Efterfrågan på ullen har inte varit så stor som jag förväntade mig så mycket hänger fortfarande kvar. Idag såg jag dock en fågel plocka näbben full med ull.Jag avslutar dagens inlägg med ett foto på vår nyklippta gräsmatta. Bilden i sig är inte så intressant men jag vill visa den ändå eftersom jag har en sån positiv känsla kring våra nyklippta gräsmattor. De är ju vanligtvis bara ett av alla dessa måsten som finns här men när de är nyklippta så känns det som om absolut ingenting kan ställa till det ordentligt för oss. Jag inser ju att det inte finns någon sanning i den känslan men att hålla gräsmattorna korta ger mig uppenbarligen en upplevelse av kontroll som jag annars saknar större delen av tiden.

Var vänlig följ och gilla: