johan_vast_hm_framifranI morse så sydde jag om västen jag köpte i går. Jag gick upp strax efter johan_vast_hm_bakifranfem och västen var klar vid åtta, då hade jag också hunnit med att utfodra både hästarna och sexåringen.

På förmiddagspromenaden idag hade återigen med mig kameran. Nu lyckades jag ta några bilder på lärkor men de blev alla på väldigt långt håll.

 

 

 

 

 

 

larka_20160226_1Det är svårt att hitta skärpan när man ska fota en flygande fågel så de hann oftast iväg innan jag var klar att trycka av. Jag tog också några distansbilder på ormvrakar_20160226två ormvråkar som cirklade hemmavid. De enda fåglar jag lyckades fotografera på nära håll var hönsen och det känns inte som nån stor fotografisk bedrift precis.hons_20160226_2

 

 

 

 

 

 

 

Efter promenaden så sotade jag pannan. Jag borde ha gjort det för länge sen men det har inte blivit gjort förrän idag. Jag tog först ut askan som jag gör flera gånger i veckan men sen så rengjorde jag kanalerna som fungerar som värmeväxlare för röken. Den rengöringen resulterade i massvis med mer aska.aska_20160226

Efter sotningen så var det dags för lunch, jag åt rester medan jag tittade på Woody Allens ”anything dvd_anything_elseelse”. Hittills är den sådär men jag har en känsla av att Allen kommer loss i filmens andra hälft. Precis när jag ätit färdigt så ringde mobilen och mina planer fick kastas om. Vedkörningen som var planerad till i morgon skulle ske redan i dag och det var jag inte mentalt beredd på. Jag är dock väldigt tacksam att vår granne hinner hjälpa oss så vi får ta det när han har tid.

Jag rusade ut i skogen för att hinna släpa ut lite mer bränne och sen stack jag hem igen för att förbereda platsen där vi skulle lägga det ris som skulle köras ut. Det var inte så mycket till förberedelse, några stängselstolpar skulle ryckas upp och så sågade jag ner en buske som stod lite dumt.ved_tradgard_20160226

När traktorn och vedkärran sen kom så flöt det mesta på bra, i varje fall med vedhanteringen. Vi hade lånat ut hästsläpet och mitt i vedkörningen så skulle jag hjälpa till att koppla loss släpet. Det var stört omöjligt, jag fick inte loss fanskapet. Jag höll på att knäcka ryggen när jag slet i släpet och bilen men jag fick inte isär dem. Efter en stund så var jag tvungen att ge upp och återgå till veden.

De fick senare släpets koppling att släppa dragkroken genom att ställa sig på bilen och tynga ner kroken och kopplingen. Jag var så stressad så jag hade ingen tanke på att pröva nåt sånt.ved_morker_20160226_a

Vi höll på med veden fram till det mörknade och hann precis med det jag ville ha hjälp med. Det är väldigt skönt att ha fått undan riset i trädgården och fått kostym_tweed_rutigbrännet på plats på vedbacken.

I dag så kom halva kostymen jag köpte på Etsy i helgen. Säljaren skickade den i två paket eftersom kostym_etsy_paket_1_20160226frakten blev 150 kronor billigare då och idag anlände det första paketet. Jag har dock inte vågat öppna det än, jag har väldigt höga förväntningar på kostymen och jag vet att jag kommer bli väldigt besviken om den inte passar eller om den inte är så snygg som jag föreställt mig. Ända sen jag tryckte på ”köpknappen” för kostymen så har jag sett för mitt inre öga hur jag slår Halmstadborna med häpnad (på ett positivt sätt) när jag promenerar över Stora Torg klädd i kostymen och med boots. King of cool. 🙂

Senare i kväll så ska jag stänga in mig i klädkammaren och öppna paketet. Jag har redan listat ut att det är byxorna som anlänt så det ska bli spännande att se om de är lagom i midjan och i längd. Återkommer med besked om hur provningen utföll.

Var vänlig följ och gilla: