Igår var ännu en av de där dagarna när orken tröt för mig och jag gick och la mig samtidigt som resten av familjen satte sig och åt kvällsmat. Tröttheten som orsakar såna tidiga kvällar beror oftast på en av två anledningar. Antingen att jag har ”depressionströtthet”, d.v.s. jag är deprimerad och allt känns för jävligt och jag tappar all ork på grund av det eller att jag drabbats av en mental trötthet som beror på att jag tänkt och grubblat för mycket på nåt under dagen. Igår var det den andra sortens trötthet jag led av. Under hela gårdagen så malde bekymmerstankar i huvudet på mig, om exakt vad tänker jag låta vara osagt, tankarna och grubblet fanns där hela tiden och sög åt sig all energi jag kunde uppbåda. I går la jag dessutom upp en video på min pipkanal på YouTube och även om det är roligt så blir det en anspänning varje gång jag gör det. Att grubbla och lägga upp en video är nu för tiden vad en riktigt tuff dag på jobbet var för tio år sen.

Hursomhelst så sov jag i varje fall bra och även om jag vaknade med en lätt huvudvärk så kände jag mig mycket starkare och piggare i morse än i går. Jag morgonfodrade hästarna och sen karvade jag lite på mitt senaste pipprojekt. Pipan är rätt alldaglig men den, eller rättare sagt kammaren där man lägger tobaken, är lite mindre än på mina andra pipor. En liten kammare är bra om jag inte vill sitta drygt en timme med en pipa utan tycker att 45 minuter räcker.

Jag var ensam hemma en stor del av dagen idag. Min fru deltog i en dansuppvisning i Halmstad tillsammans med sin klubb, Laxbuggarna. Ungarna var med henne och en kompis hade hand om dem medan hustrun dansade. Sen åt de visst lunch på ett ställe som serverade asiatisk buffé (barnens favoritmat). I min ensamhet (det gick ingen nöd på mig) så fördrev jag huvudsakligen tiden med att träna, sy eller jobba med pipan. Nåt avsnitt av Vita huset flimrade visst också förbi.

Jag har fått in en rätt bra rutin vad det gäller träningen. Mina backintervaller på cykel är basen och den kompletterar jag med att slå på säcken och tennis mot ett bollplank. Att slå på säcken kan låta som en okomplicerad och enkel typ av träning men den är uppdelad i olika kategorier – nedvarvning efter cykling, intervaller (15 minuter av 20/15-intervaller) och uthållighet (12-15 ronder med 20 sekunders vila mellan varje rond). Idag körde jag 15 ronder på säcken och även om jag var lite seg i början så kom jag igång bra mot slutet.

Igår fick sönerna två efterlängtade paket. För egna pengar så hade de köpt varsitt nytt Nerf-gevär. Det ena var ett automatvapen (varför fanns inte de när jag var liten) och det andra ett krypskyttsgevär.

En av dem som har häst i stallet tränar sin häst med hjälp av en stor röd pilatesboll. Hon har lämnat bollen i hagen och så länge den ligger still bryr sig inte hästarna om den. När bollen är i rörelse är det en helt annan sak, Pirana är inte alls nöjd när bollen rör sig. Jag sparkade lite på den igår och det resulterade i att Pirana hoppade till och galopperade iväg. Möjligen bidrog ljudet från sparken också till reaktionen.

Som vanligt har jag fotat en hel del de senaste dagarna.

Var vänlig följ och gilla: