När jag stängde till hönsen i går kväll så upptäckte jag att fyra pilfinkar flugit in. Jag gick in för att försöka fota dem men lät samtidigt dörren vara öppen så att de skulle kunna flyga ut och efter några bilder så hade alla fyra hittat dörren. När jag var i hönshuset så upptäckte jag dock att de två hönor som delat på ett rede lyckats kläcka fram tretton kycklingar. Det brukar aldrig gå bra när hönorna delar på ett rede så jag har låtit dem hållas, jag vill egentligen inte ha kycklingar eftersom det bara blir en massa tuppar som jag måste nacka. Nu har vi trots det kycklingar, även om de inte är 13 längre, jag hittade två döda i morse. Det syntes inga yttre skador på dem så jag tror inte att en råtta varit framme utan att de inte riktigt fått plats under nån av hönorna och därför dött av kylan. Även om jag egentligen inte ville ha ”kyllingar” så kändes det lite trist.

När jag studerade bilderna jag tog på kycklingarna igår så blev det uppenbart att deras far inte är så barnkär, man får nog säga att han behandlar sin avkomma ganska brutalt. Kycklingen på bilden repade sig dock.Min kamp med den okände gnagaren i hönshuset fortgår. De senaste dagarna har jag laddat fällan med ost men det enda det resulterat i är gnagmärken i osten. Jag fattar inte att fällan inte slår igen, jag tycker jag har ställt den med så lite marginal att den ska slå igen bara en mus/råtta tittar på den.Den senaste veckan så har jag försökt fotografera en liten rödaktig fågel som håller till hemmavid. Den är väldigt skygg och jag lyckas aldrig komma riktigt nära men jag tror att det är en rödstjärt eftersom stjärtfjädrarna på den lyser roströda när den flyger iväg från mig. Häromdagen, när jag tog paus i mina boxningsintervaller, så såg jag två av dem jaga varandra i trädgården. Jag kastade mig över kameran och tog ett kort men fönstren i fårhuset är så skitiga att det bara blev sudd av alltihop.

Jag har länge letat efter en kaffemugg att ha som min egen på praktiken. De har nästan inga bra muggar där och det händer ofta att alla av mig godkända muggar är upptagna. Kaffet smakar inte lika gott i en mugg i fel färg eller med fel form. När jag var på Kupan idag så fick jag dock syn på den här lila muggen och jag kände direkt att den skulle passa bra på praktiken. Fem spänn var också ett överkomligt pris.

Till sist ett av pilfinksfotona från hönshuset och så en pilfink i forsythian som bonus.

Var vänlig följ och gilla: