Jag har tröttnat på att gå och känna mig lite trött och hängig utan att veta om det beror på sömnbrist eller om det är en förkylning på gång. I torsdags försökte jag därför att provocera fram en eventuell förkylning genom att slå på säcken i några ronder. Bortsett från lite träningsvärk så gav det inget resultat, igår mådde jag som innan. Jag skruvade därför upp provokationen ett snäpp och promenerade 16 kilometer igår (kände att jag inte riktigt var i form för att springa). Det blev en härlig promenad i sensommarvärmen och när jag vaknade i morse så kände jag att den haft avsedd effekt, jag är förkyld – täppt i näsan och ont i halsen.

Under sommaren har Hallandsposten granskat politiker och tjänstemän i Halmstad kommun ganska rejält. Det är de kommunala bolagen HFAB (bostäder), HEM (värme och avfall) samt kommunchefen (med fru) som drabbats hårdast. Som utomstående är det omöjligt att ha full insyn i vad som hänt men utifrån vad de berörda politikerna och tjänstemännen uppgett i artiklarna så tycker jag att det verkar vara styrkt att kommunen felat på en rad punkter. Under granskningen så har det också kommit kritik från kommunen och politiker mot granskningen som bland annat kallats ”osmaklig” och ”förkastlig”. Vissa politiker har också börjat vägra låta intervjua sig annat än via sms eller mejl, det tycker jag är tramsigt. För mig framstår det som klarlagt att kommunen myglat med en upphandling för att gynna sina egna bolag och det förefaller lika klart att kommunens tjänstemän och politiker helt saknar insikt i hur media fungerar och hur de värderar nyheter. Lite mediaträning hade definitivt inte skadat, inte för att bättre ”komma undan” Hallandspostens frågor utan för att förstå den massmediala processen och vilken roll man har i den som politiker eller tjänsteman.

Mitt allmänna rättspatos i kombination med att jag i yrkeslivet drabbats av kommunalt mygel vid upphandlingar och det faktum att representanter för ”mitt” parti, Centern, haft fingrarna i syltburken har gjort att jag följt Hallandspostens granskning med större engagemang än jag brukar. Igår rann bägaren över och jag mejlade ordföranden för Centerpartiet i Halmstad. Jag berättade att jag varit aktiv i partiet men att hennes kommentarer om Hallandspostens granskning och den centerpartistiske ordföranden i HFABs styrelse agerande gjorde mig beklämd. Syftet med mejlat var inte att inleda en dialog och få mer information om vad som skett utan det var mest en markering att det som skett inte var okej. Jag hade förväntat mig ett neutralt hållet svar tomt på faktiskt innehåll men till min förvåning fick jag en inbjudan om att träffas och diskutera frågan. Ett möte innebär mer engagemang än jag tänkt mig att lägga på frågan men om ordföranden nu bjuder in till dialog så känner jag att jag inte riktigt kan tacka nej.

Var vänlig följ och gilla: