Äntligen är jag klar med mitt senaste syprojekt. Jag hade en, i mitt tycke, väldigt snygg grön kavaj. Den hade dock en nackdel – det var 80-tals stuk på axlarna, d.v.s. mycket axelvaddar. När jag hade den på såg det ut som om jag skulle spela amerikansk fotboll. new_england_patriot_player_2_a

Fram till nu har jag inte riktigt vågat ge mig på att ändra axlarna på den. I tisdags sprättade jag dock upp fodret och plockade bort axelvaddarna. Kavajen blev bättre men det var för mycket tyg i axelpartiet. Jag sprättade upp en del av sömmen som fäster ärmen vid axeln så att jag kunde ”stoppa in” överflödigt tyg och sy fast ärmen igen. Det är enkelt i teorin men svårare att utföra i praktiken. Jag nålade fast ärmen som jag trodde jag ville ha den. Provade. Nålade om. Provade. När ärmen satt som jag ville ha den så tråckladekavajaxel_tracklat_a jag fast den från utsidan och slutligen sydde jag ihop den för hand från insidan. Första ärmen gick jättebra. Allt satt som det skulle på första försöket. Andra ärmen strulade rejält. Jag vet inte hur många gånger jag var tvungen att sprätta upp och sy om. Även när ärmen såg bra ut fasttråcklad så kunde det ha blivit fel när jag väl lyckats sy fast ärmen inifrån. Till slut fick jag dock dit även den andra ärmen.

Jag har inget kort där jag har kavajen på mig med NFL-axlar. De färdiga axlarna tycker jag ser ok ut.kavajaxel_fardig_kavaj_3_a Framsidan ser bättre ut än ryggen, där är axelinfästningen lite veckig.

 

 

 

Det blev kanske inte napolitanska ärmar med vattenfallsinfästning. armhal_vattenfall_a Axlarna ser dock väldigt mycket bättre ut nu än jämfört med innan. Jag tror att kavajen kommer fungera bra för mig och jag tycker det är kul att jag faktiskt lyckades förbättra kavajen så pass att den blev brukbar.

För mer info om napolitanska ärmar se här

Jag ringde verkstaden om bilen idag. De hade inte tittat på den men de hade provat att starta den. Den startade utan problem. Vad gör man? Den får stå kvar tills de hunnit kika på den.

I eftermiddags fick jag väldigt kraftig ångest igen. Förmiddagen gick jättebra men sen blev det skit av allt. Jag testade både Oxascand och Tabasco. Det senare funkar bäst men effekten är kortvarig. Jag tvingade mig till att börja fixa byxorna till min dubbelknäppta kritstrecksrandiga kostym. Jag får inte riktigt till midjan. Kavajen är klar att hämta hos skräddaren nu. Nästa vecka blir det till att prova alltihopa. Min fru tycker kostymen ser ut som en gangsterkostym så jag kanske får skaffa en accessoar i form av en ”Chicago typewriter”.thompson_a Man ser dem dock väldigt sällan på Myrorna…

Under förmiddagen, när allt kändes bra, satte jag ihop en presentation till på torsdag. Den enhet på Socialförvaltningen som jag gör praktik på ska ha “kick-off” då och jag ska prata om det jag gjort under hösten. Jag har sammanställt lite kring vad de gör på jobbet enligt den tid de redovisar. Det var jättekul att göra presentationen! Jag gjorde den i PowerPoint men använde Excel för att göra lite beräkningar. Det var förvånansvärt lätt att komma igång att göra beräkningar (enkla) i Excel. =((A7+A8+A9+A10+A11)/B4)*100 och sen kan man bara “fylla” kolumnerna neråt och så har man massvis med bra siffror. Fantastiskt.

 

Var vänlig följ och gilla: