Begravningen i går gick väl så bra som en begravning kan gå. Jag har dock blandade känslor kring ceremonin (borgerlig), den talade delen av begravningen var stel och rutinmässig men musiken och avskedet vid kistan var däremot gripande. Det var mycket folk på plats och jag kunde inte låta bli att få morbida tankar om hur många som skulle komma på min begravning och vilken musik jag skulle vilja ha spelad (det blev en lång väntan innan allt började). Musikvalet varierar nog med vilken sinnesstämning jag är i men de tre låtar jag kom på under gårdagens ceremoni var:

Efter det så hade inget öga varit torrt… 🙂

Efter begravningen så gjorde jag några ärenden, varav ett resulterade i förvärvet av en slips. På Röda Korset såg jag en blommig sak som jag tyckte var intressant även om jag tyckte den såg lite bekant ut. När jag såg att det var en Zegna, och att den bara kostade fem spänn, så tvekade jag inte. Hade det inte varit det märket så hade jag förmodligen inte köpt den eftersom jag verkligen inte lider nån brist på slipsar. Väl hemma så tittade jag igenom samlingen men hittade ingen som var så lik som jag trott, det närmaste jag kom var den högra slipsen (som för övrigt är inköpt i Belgrad när hustrun och jag var där och gifte oss). Jag kunde inte heller låta bli att kolla vad en ny Zegnaslips kostar – 1500 kronor och uppåt.

Jag fortsätter mitt trägna fotograferande av kajorna i trakten. Idag hade jag till och med kameran med mig ut på intervallpasset på cykel (den låg dock i cykelkorgen under intervallerna). Det resulterade bara i en bra bild men jag fick en till när jag gav hästarna lunchhö.I samband med lunchfodringen lyckades jag också komma ganska nära en sädesärla, de brukar vara snabba att lyfta men den här satt kvar rätt länge.Under eftermiddagen så har pojkarna och jag tittat på Wes Andersons animering av Roald Dahls ”Den fantastiska räven”. Jag köpte filmen i vecken och trodde att de pratade svenska på den så att båda killarna skulle vilja se den. När vi började titta så insåg vi att det enbart var engelskt tal men det visade sig att åttaåringen klarade av att läsa textningen väldigt bra. Eftersom filmen var på engelska fick vi njuta av George Clooney när han gör Herr Rävs röst. Och som han gör den!

Till sist lite tobakskonst. Bilden nedan blev till när jag la ut tobak som jag smaksatt med rom på tork. Kreativitet på flera olika plan!

Var vänlig följ och gilla: