I lördagskväll så var det dags igen – ett av fåren var på rymmen! Tackan måste ha tagit sig under vår eltråd, över en stenmur och sen hittat ett hål i grannens fårnät. Tack och lov hade hon inte gått långt men hustrun och jag hade ändå ett himla sjå att få tillbaka henne igen eftersom hon inte ville kliva in genom det befintliga hålet i fårnätet. Att grannens hästar ville ha del av den havre vi lockade med hjälpte ju inte upp situationen. För att få hem henne till vår hage så var vi tvungna att baxa henne en bit längs staketet tills vi kom till ett ställe där vi kunde lyfta upp fårnätet. Morgonen igår ägnade jag åt att lappa staket.

När hustrun och jag igår var ute och körde med Pirana så fick vi möte med en traktor med dubbelmontage som sladdade vägen. Jag hoppade ur vagnen och höll hästen men det hade inte behövts eftersom hon var lugn som en filbunke. Sicken liten pärla till häst vi har!

Efter körningen med Pirana så ägnade jag mig åt att klippa gräset. När jag skulle till att starta klipparen så slog det mig att jag kanske skulle ha laddat batteriet lite först. Startmotorn var seg men till slut så gick gräsklipparen igång.

Vi körde med Pirana idag också men då åkte ungarna med så jag gick bredvid. När vi nästan var hemma igen så hörde jag björktrastarna väsnas i trädgården och så kom det plötsligt en rovfågel svischandes från det hållet. Jag är inte helt säker men jag tror att det var en sparvhök och som synes blev den utan fångst den här gången.Nedan kan ni avnjuta några blandade bilder från de senaste dagarna.

Var vänlig följ och gilla: