Under morgonpromenaderna med Betty så ser vi nästan alltid spännande fågel. I går var det två glador som formationsflög och idag såg vi fyra plus två tranor (på håll). Väl hemkomna i morse så hittade vi också ett kläckt ägg på gräsmattan. Jag googlade lite och gissar på att det är ett duvägg.

 

 

 

 

När jag satt och rökte i onsdagskväll så gick hustrun och sonen på kvällspromenad med Betty och när de skulle iväg så kommenterade sonen att jag hade två askar med tändstickor med mig samt min Zippo. Förklaringen är enkel – jag tänder pipan med tändstickor (obränd tobak tar bättre fyr med sticklåga än med tändarlåga) men när jag väl fått fyr på pipan så använder jag zippon. Att jag har två askar med tändstickor beror på att jag har de använda stickorna i en egen ask.

Igår kväll blev det ingen piprökning för jag var fruktansvärt trött. Jag la mig strax innan 20 och sov sen ända till klockan ringde vid sjutiden. Jag behövde verkligen de timmarna i sängen. Nån annan som tillbringar många timmar i sängen är Stout. Han är ute på nätterna och på dagarna ligger han och sover (mestadels) i min säng. Klickbart foto.Innan jag kom i säng i går satt jag och slösurfade och hamnade på Etsy. Ursprungligen på jakt efter ett shamrock-smycke (irländsk treklöver) till näsan men efter en stund sökte jag på tweedkavajer. Jag hittade en fin i Harristweed och var väldigt sugen på att köpa den även om den inte är helt modern (knäppningen ska bara ha två knappar nu för tiden). Storleken stämde och jag kontrollmätte de angivna måtten mot kavajer som passar mig bra och de var samma, eller lite större.

Det som gjorde att jag fastnade för kavajen var att jag inte har nån blå tweedkavaj som jag riktigt gillar. Jag har en men skärningen på den och jag kommer inte riktigt överens. Priset på kavajen, 650 kronor (inklusive frakt), är mycket mer än de 50 kronor styck jag betalat för de två kavajer i Harristweed som jag har. Tiden när man kunde köpa tweedkavajer till det priset i Halmstad är dock förbi, seconhand-butikerna har bättre koll på grejorna nu och gissningsvis skulle de ta 200-300 kronor för en jämförbar kavaj. Även om kavajen är fin och priset bra så köpte jag den inte, ett förvärv är trots allt lite svårmotiverat med tanke på hur många kavaj jag har hängandes i klädkammaren….

Mina knän mår bättre nu så jag har sprungit både igår och idag. Under gårdagens tur såg jag en fin gammal veteranbil. Jag såg inte vilket märke det var men jag memorerade registreringsnumret (rabblade det under en timmes löpning) och det visade sig vara en Ford från 1930. Jag hade givetvis ingen kamera med mig under löpturen men jag har googlat lite och hittat ett foto på en bil som är väldigt lik den jag såg. Det kan faktiskt vara samma för det stod ett äldre par jämte bilen jag såg. Forden är klickbar.

Min hemby Vagnhärad figurerar tyvärr i media just nu. Det har ju skrivits en hel del om ett misstänkt spädbarnsmord i tidningarna de senaste dagarna. Expressen hade en artikel om det där de skrev ut att det skett i Trosa kommun och när de pratade med den lokala prästen om att hålla kyrkan öppen så illustrerade de texten med ett foto på en kyrka. Det finns fyra kyrkor i Trosa kommun, Trosa stadskyrka, Vagnhärads kyrka, Trosalands kyrka och Västerljungs kyrka, och kyrkan på bilden är definitivt den i Vagnhärad. Jag kände omedelbart igen den eftersom jag genomled mina obligatoriska gudstjänster inför konfirmationen i där. Min nyfikenhet var väckt så jag gick in på ”sanningsforumet” Flashback och där hade de skarpsinniga användarna redan listat ut vilken familj det rörde sig om och det handlade om Vagnhäradsbor. Flashbackarna har visserligen fel lika ofta som de har rätt men den här gången så tror jag nog att de faktiskt har rätt.

Är nån förvånad att jag är konfirmerad så kan jag meddela att resultatet av konfirmationen var en moped och att jag lämnade kyrkan. Förhoppningsvis fick jag lite bibelkunskap med mig också, det är ju bra allmänbildning.

Till sist några foton på våra röda rosor i trädgården (klickbara).

Var vänlig följ och gilla: