Det har dykt upp en råtta i stallet så Anticimex var här idag och la ut nytt råttgift. Jag tror inte det är så många råttor som flyttat in men både hustrun och jag har sett en i samband med att vi kvällsfodrat hästarna. Apropå råttor så har jag fortfarande inte fångat nåt i slagfällan i hönshuset. De senaste dagarna så har betet (ett russin) dessutom varit orört men jag vet inte om det beror på att den objudna gästen inte gillar russin (hade katrinplommon innan) eller på att den flyttat nån annanstans.

Idag hade jag min speciella vår-/sommarhatt för första gången i år. Det är en ljusbrun sak i en porkiepie-modell och jag gillar den väldigt mycket. Till den hade jag en svagt lila kavaj, lilarutig väst, beige chinos och mina lila finskor. Jag tyckte jag blev väldigt tjusig.Jag har börjat göra i ordning staketen i den av våra hagar som går under namnet ”Kålalyckan” (den har nog varit potatis- och kålland tidigare). Jag har plockat ner all tråd och röjt sly med motorsåg och om vädret är bra i helgen (vilket det ska vara enligt SMHI) så ska jag försöka gå med röjsågen där. Av nån anledning så tycker jag inte om att gå med röjsågen, jag tycker att det känns stressande och allmänt obehagligt. Jag tror att det beror på att jag för flera år sen hade en hel del strul med röjsågandet, sågen gick sönder och en klinga lossnade m.m. och nu finns det ständigt en oro/förväntan att nåt ska gå snett när jag tar fram den.

När jag samlade in tråden i går så fick jag syn på ett gäng kajor som trakasserade skiten ur en ormvråk, de var efter den hela tiden och till slut gav den upp och flydde fältet.Jag brukar försöka träna på förmiddagarna men i förmiddags var jag upptagen av Anticimex och praktiken så jag tog träningen efter lunch. Det blev intervaller i backen här hemma och sen några ronder på säcken. När jag cyklade så hade jag en rejäl motvind men det mojnade strax efter träningen för när jag senare satte mig i trädgården med min pipa så blåste det knappt något.

När pipan började bli färdigrökt så gick jag och hämtade posten och då fick jag syn på två kaniner som verkade vara lite nyfikna på varandra. Jag kom inte så nära men några bilder lyckades jag i varje fall knäppa.I dagens post fanns ett paket från Cincinnati i USA, det var kaffe som jag vunnit i en utlottning bland piprökarna på YouTube. Han som ordnade utlottningen driver ett kafé med tillhörande kafferosteri och kaffet han skickade är från Papua Nya Guinea. Jag är ingen kaffekännare men det ska bli spännande och testa och se vad jag tycker.

Som vanligt avslutar jag med några av de senaste dagarnas bilder.

Var vänlig följ och gilla: