Jag inleder dagens inlägg med några visdomsord om depressioner från Martin Kellermans Rocky.När jag klippte gräset idag så gick drivremmen av, jag svor inte lika mycket idag som när den brast sist men glad blev jag ju inte. Lite tröst var det att jag hunnit klart hos oss och var hos grannen och klippte när det inträffade. Jag hoppas att verkstan kan fixa en ny rem, och få dit den, under veckan så att jag slipper jaga runt efter både en verkstad och rem.

Det var gott om vilda djur här i går. När jag gick ut och morgonfodrade hästarna så såg jag två rådjur på vägen utanför oss, när jag sen skulle ta ut hästarna i hagen så satt det en hare på infarten. Under förmiddagens körning med Pirana så såg vi sen ännu fler rådjur.Vi har haft bra väder hela helgen även om det mulnat på när jag skriver det här. Vårvädret fick oss att i går plocka fram grillen för första gången den här säsongen. Det blev inget avancerat (det blir det sällan) men fläskytterfilé med klyftpotatis är inte dumt.

Jag har inte gått nåt med röjsågen i helgen. Jag hade siktat in mig på att göra det i går när hustrun och ungarna skulle vara på Liseberg med Getinge bowlingklubb i går men 8-åringen var inte riktigt frisk så de blev hemma. I stället för att röja gräs och sly så körde vi lite med Pirana och sen så ägnade jag mig bl.a. åt träning, piprökning och vloggning.

Vi har kört häst idag med och vi tror att vi såg ett älgspår när vi gjorde det. I leran jämte en av våra hagar fanns något som vi tyckte såg ut som ett älgspår. Vi brukar inte ha älg här så här års, de ska ju inte komma förrän till hösten.

Jag har ju redan nämnt att jag klippt gräset och att jag inte gått med röjsågen. Det innebär inte att det inte blev nåt röjsågat eftersom hustrun var ute en stund i eftermiddags med den. Eftersom jag inte är så glad i röjsågen längre så har det blivit så att hustrun ansvarat för den de senaste åren. Hon brukar behöva lite hjälp att starta sågen när den är kall (hon har inte rätt knycken) men sen sköter hon sig själv.

Jag kan inte låta bli att klämma in några rader om Irland – de har verkligen en skruv lös på den ön (men ändå älskar jag den). Den irländska polisen utreder nu om Stephen Fry brutit mot den irländska lagen (från 2009) mot blasfemi när han i en TV-sändning berättat vad han skulle vilja fråga Gud om han fick chansen. Jag har sagt det förut och jag säger det igen – Irland är i mångt och mycket fortfarande en teokrati.

Klippet med Stephen Fry kan ses nedan.

Det vackra vårvädret har gjort att jag varit flitig med kameran och här kommer några av de ca 200 bilder jag tagit sen i fredags.

Var vänlig följ och gilla: