När jag läste DN i söndags så såg jag en teckning/serie av Ulf Lundkvist som fick mig att tänka att den måste jag använda på fredag. Här är den – skitkul om ni frågar mig!Vi har tacka som är på gång att lamma just nu. När jag skulle lunchfodra så märkte jag att hon började förbereda sig så jag stängde in henne i vår lamningsbox och där har hon varit sen dess. Hon stånkar och stönar, reser sig för att sen lägga sig igen, jag befarar att det är nåt strul men vi får ge det lite mer tid innan vi ringer ut Distriktsveterinären.

När jag stängde in tackan i boxen så var jag tvungen att släppa ut tackan och lammen som varit där sen i går. Det blev en del spring och ståhej, mest på vår bagge som var väldigt nyfiken på tackan och lite avigt inställd till lammen. Det lugnade sig dock efter ett tag så jag hoppas att det ska gå bra nu.

Jag hade Betty med mig i fårhuset när jag flyttade tackorna och hon var väldigt nyfiken på lammen. Hon reagerade jättemycket på deras späda små bräkanden. Först hade hon svårt att se nåt men det löste hon snabbt.Dagen har inte bara handlat om får och fiskbullar utan det blev en del glass också. Jag har gått hårt åt vårt glassförråd de senaste veckorna så i förmiddags åkte jag till SIA för att fylla på förråden. Det blev en del, inte jättemycket men ändå så att frysen är full.

Var vänlig följ och gilla: