SAM_aI dag fick jag dela ut mitt allra första visitkort (till någon utanför familjekretsen i varje fall). Det var till nån jag redan kände men det kändes ändå väldigt positivt. Hon som fick kortet är en vän sen mina första år på länsstyrelsen. Då hjälpte hon mig att få rätsida på det komplicerade regelsystem som utgör EU:s stöd till jordbruket. Hon hade ett enormt tålamod med mig när hon förklarade blanketter och regelverk för mig. Jag kom direkt från universitet och hade verkligen noll koll på de stöd som betaldes ut till svenska lantbrukare.

När jag (stressad som vanligt) skulle i väg till bussen i hatt_skor_klocka_balte_svart_1_aförmiddags så slog det mig plötsligt att jag gått vilse i klädmatchningen. Jag hade velat mellan två olika uppsättningar kläder för att sen plötsligt bestämma mig för en tredje. De snabba växlingarna, i kombination med att jag var stressad, gjorde att min matchningskompass pekade åt fel håll. Jag hade kläder som gick i grönt, grått och rött och till det hade jag oxblodsfärgade skor och en dito hatt. När jag var på väg ut genom dörren så insåg jag plötsligt att jag hade svart livrem och en klocka med svart armband. Katastrof! 🙂hatt_skor_klocka_balte_oxblod_a

Min terapeut hade sagt att jag skulle låtit det vara och istället gjort det till en övning i att släppa greppet, d.v.s. att försöka acceptera att allt inte behöver vara perfekt, tillräckligt bra räcker.

Jag klarade inte av nån sån övning. Jag rusade in i huset medan jag slet av mig bältet och klockan och letade reda på ett oxblodsfärgat skärp och en klocka med brunt armband. Jag hann med bussen.

Mina fyndraider på Kupan fortsätter. I dag var jag där efter praktiken och nu säljer de ut vinterrockar för tio kronor styck. Det finns bl.a. en fin lodenrock i storlek 48 om nån är intresserad. Jag köpte ytterligare en vinterrock.rock_mcneal_a Den här är till mig, även om tyget är en ull-/kashmereblanding (med lite syntet) så är märket, McNeal, osäljbart i Göteborg. Rocken är ljus, dubbelknäppt och egentligen lite för lång. Men för tio kronor så kunde jag inte låta bli.

capone_i_rock_aMan kan fråga sig vad jag ska med alla rockar till? Frågan är berättigad, den här köpte jag mest för att det gjorde mig glad och uppspelt. Jag kommer säkert inte ha den så ofta men om jag kommande vinter får lust att klä mig som Al Capone så har jag en passande rock, hatten har jag sen tidigare. Jag tycker också att min rock är ett bättre ”gör-mig-glad”-köp än en chokladbit eller nåt annat man skulle kunna få för en tia.

Dagens solnedgång i Rävinge.solnedgang_20150401_a

Var vänlig följ och gilla: