Hål i huvudet

När katten kom in i går morse så märkte jag att han hade en stor knöl på huvudet men jag brydde mig inte så mycket om det, klämde lite på den och konstaterade att han inte verkade ha ont. När hustrun kom hem från jobbet och såg knölen så undersökte hon den däremot ordentligt och då visade det sig vara en stor böld. En böld som sprack när den blev undersökt. Katten regerade inte med annat än med spinnande när hustrun klämde på bölden eller när hon tvättade det sår som uppstod när bölden sprack. Eftersom katten är pigg, har aptit och inte verkar bry sig om att han har ett hål i huvudet så tänkte vi inte kontakta en veterinär, så länge han är pigg och alert tror jag inte att det är nån fara.

Tomten var inte särskilt generös mot mig i år men jag åtgärdade det med att köpa lite piptobak på nätet (nytt år, ny tobaksbudget). Tobaken kom idag och jag fick julaftonskänningar när posten kom med paketet. Utöver den tobak som jag beställt så skickade säljaren med 100 gram av en tobak från W. Ø. Larsen. Jag har inte provat den men är tämligen säker på att jag inte gillar den eftersom den är kraftigt smaksatt (en s.k. aromatisk tobak) och det är inte min grej. Jag tänkte därför lotta ut tobaken nästa gång jag spelar in en pipvideo, en GAW (giveaway).

Jag nämnde att det var nytt år och ny tobaksbudget men jag beställde faktiskt tobaken dagen innan nyårsaftonen. Jag hade planerat beställningen under i stort sett hela december månad och tänkt att jag skulle beställa på nyårsdagen men ju närmare nyår månaden kom desto mer stressad och fixerad av tankar på den kommande beställningen blev jag. Jag oroade mig till exempel tokigt mycket för att nån av sorterna jag tänkte beställa skulle vara slutsåld (inte så ovanligt när det gäller piptobak eftersom den tillverkas i ganska små serier) Hela grejen växte och den stressade mig väldigt mycket så till slut gav jag efter och beställde tobaken, även om jag kände mig lite som en alkoholist som trots att han sagt ”inga drinkar innan klockan 12” häller upp en drink 11.45.

Jag har inte bara öppnat paket idag, jag har även sytt lite. Den äldsta sonen hade en luvtröja som gått sönder på några ställen så jag plockade fram symaskinen och lagade den (och ett par av mina byxor). Jag passade också på att gå igenom hur symaskinen fungerade med sonen i en förhoppning att han så småningom ska ge sig på att laga sina egna kläder.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/hal-i-huvudet/
Twitter
INSTAGRAM