Häststrul

För några timmar sen så flyttade Pepsi. Vi trodde att vi hade en plan för att få hit en sällskapshäst, Zantos, åt Hia men det strulade till sig. I går kväll fick vi besked att han är sjuk och inte kan komma hit just nu. Vi får dock lämna Hia hos Zantos ägare och så får han gå där tillsvidare. Vi letar med ljus och lykta efter en häst att köpa så att Hia får sällskap. I helgen var vi nära ett köp men vi drog lite på beskedet och då dök det upp nya intressenter vilket resulterade i en budgivning och vi hade inte ekonomi att gå med i en sån. Vilket var synd för jag det var en väldigt fin häst.

Igår hade jag igång gräsklipparen för sista gången i år. Jag var och klippte hos den äldre grannen som jag hjälpt med gräsmattan hela året. Som vanligt bjöd han på överdådigt fika efter att klippningen var avklarad.

Sen jag började springa igen i juli så har jag tittat på mycket friidrott på teve och på YouTube. Jag har ju inte följt friidrotten på många, många år så det finns mycket att ta igen. Nåt jag noterat när jag tittat på landsvägslopp (maror och halvmaror) är Nikes totala dominans när det gäller skovalet hos löparna. Sen de presenterade sina Vaporfly-skor 2017 så verkar de vara förstahandsvalet för de flesta långdistanslöpare. Det finns en sammanställning för några av de största marorna 2019 och vad de tre första i mål hade på fötterna. Av 36 pallplaceringar så sprang 31 stycken Nikes Vaporfly (de andra hade Adidas version av skon….).Orsaken till att så många väljer Vaporfly ska vara att den, jämfört med en traditionell löpsko, påstås ge en prestationshöjning på drygt fyra procent. Det här uppnås främst genom att det finns en fjädrande kolfiberplatta i sulan. Eftersom kolfiberplattan är böjd måste sulan bli så tjock som den är på Vaporfly-skorna. För mig som förknippar tävlingsskor med skor som var så tunna som möjligt (det var de på 90-talet) så ser det konstigt ut när löparna kommer skubbandes med riktigt tjocksulade skor.

Själv sprang jag dagens runda i mina Asics och träningen idag vände verkligen på hur jag mådde. Sen vi igår fick besked om att Zantos var sjuk så har jag varit orolig och vrång, sov dåligt i natt, men efter träningen så kändes det som att det lättat – trots att inget egentligen var annorlunda.

Till sist ett gäng fasantuppar som dök upp i trädgården när det kvällnades.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/haststrul/
Twitter
INSTAGRAM