Både i går- och i förrgårkväll har jag ätit glass för att må lite bättre. Det som är bra är att det fungerar men det som är dåligt är att jag äter såna mängder glass.gargantua_a När jag äter glass för att lindra oron så finns det bara ett läge, MYCKET! Jag har väldigt svårt att sluta äta innan jag fått i mig så mycket att jag börjar må illa. Fram till det att illamåendet kommer är varje sked med glass som bomull runt oron. Jag tycker själv att är en person med god självdisciplin men när jag väl börjat äta glassen så saknar jag disciplinen att sluta äta. Fascinerande och läskigt på samma gång tycker jag.

I ett försök att förbränna lite av den glass jag stoppat i mig de senaste kvällarna så tränade jag rejält i förmiddags. Jag cyklade (lyckades undvika regnskurarna), slog på säcken och körde lite styrketräning. Det är otroligt hurstovlar_trasig_sula_1_a skönt det kan kännas i kroppen efter att ha tränat rejält. Jag var skitig och svettig men det känns ändå som att jag var ”fabriksny” och full med energi. Tyvärr så höll den känslan inte i sig hela dagen men den var skön så länge den varade.

Energin räckte dock till att smörja in stövlarna som jag köpte i går. När jag smorde in dem så såg jag att lädersulan håller på att släppa på stövlarna, om det ska gå att använda dem så måste stövlarna sulas om. Jag tyckte det var intressant att bända upp den lösa sulan och se hur stöveln är konstruerad. Så vitt jag kan bedöma är den randsydd (Goodyear welt),randsydda_skor_a vilket stämmer med min bedömning av stövlarnas kvalitet.

Vi slutade elda i vedpannan för en månad sen och använder bara pannan_sotning_borrmaskin_1_aeluppvärmning över sommaren. Pannan behöver dock sotas ordentligt i slutet på säsongen och jag har gått och dragit på det länge. I dag lyckades jag äntligen skjuta alla undanflykter åt sidan och ta tag i det. Jag sotar pannan med hjälp av en viska som jag fäster i en borrmaskin för att viskan ska snurra rejält och kunna skrapa bort sotet ur rökkanalerna.

När jag skulle iväg och hämta pojkarna från dagis och fritids så johan_selfie_tweed_20150602_ainsåg jag hur uselt vädret blivit, regn, blåst och ingen värme. Det är illa ställt med vädret när det den andra juni krävs full tweedutstyrsel för att hålla värmen utomhus.

När jag kom till fritids så satt åttaåringen och tittade på ”Lego – the movie”. Jag hade inte hjärta att inte låta honom se slutet så jag satte mig och tittade. Det blev lite som en övning i medveten närvaro,lego_the_movie_1_a jag försökte att bara sitta där och titta på filmen, möjligen reflektera lite om den var bra eller dålig men inte låta tankarna rusa iväg i till vad jag skulle göra så fort filmen var slut. Övningen gick så där.

Var vänlig följ och gilla: