kastanjeblom_marken_20150603_5_aJag har gått loss på naturfotografering hemma på gårdsplanen idag. Jag har dels dokumenterat blombladen under kastanjerna och sen kunde jag inte låta bli att fotografera ett spindelnät som jag har försökt att fånga skönheten i tidigare, med mycket begränsad framgång då som nu.spindelnat_20150603_a

Ibland blir jag irriterad på konstiga saker här hemma. Det stör mig t.ex. mycket när ungarna inte har koll på att batteriet i plattan måste laddas och att de därför måste koppla in iPaden till väggkontakten medan de surfar. Det spelar ju egentligen igen som helst roll om de surfar med ett fulladdat batteri eller om plattan är kopplad till en sladd i väggen.plattan_sladd_i_vaggen_a Ändå irriterar och stressar det mig varje gång nån av pojkarna kommer och säger ”batteriet i plattan är lågt, vi måsta ha sladden”. På nåt sätt så stör det väl mitt kontrollbehov – plattan laddas när den inte används, basta! Obegripligt och väldigt onödigt.

Trots att mindfulnessövningen i gårlego_the_movie_3a inte var en total framgång så har jag ändå hoppat av kursen i mindfulness som jag påbörjade i mitten på maj. Jag kände mig aldrig bekväm där och jag ville inte hålla på att tvinga mig dit en gång i veckan bara för sakens skull. Jag försöker att aktivt hitta lite medveten närvaro i vardagen istället, t.ex. som filmen på fritids igår eller när jag hugger ved. Korta, konkreta övningar i ensamhet passar mig oändligt mycket bättre än långa, allmänna övningar i grupp

Även om jag inte var på nån mindfulnessgrupp idag så har jag haft fullt upp. Jag tränade lite i förmiddags och sen tog jag bussen in till Halmstad för lunch med en vän sen tiden på länsstyrelsen. Efter det var jag inom pipransare_aPanduro och köpte piprensare till barnen och potentiella hattband till hatten som jag köpte i måndags. Sen var det bara att hasta till praktiken, fast ska jag vara ärlig så var det inte mycket till praktik i dag. De hade nån slags utbildningsdag så jag satt en stund framför datorn och sen var jag med när de fikade. tarta_soc_aGrymt god tårta! Efter fikat så började jag prata med en kvinna som jobbar på enheten men som jag bara bytt några enstaka ord med tidigare. Nu satt vi och snackade i 45 minuter och sen var jag tvungen att jäkta iväg till bussen.

Stilmässigt så var jag ”försomrig” idag. Jag invigde en slips som jag haft ett tag men aldrig tidigare använt. johan_selfie_rosarutigslips_20150603_2_aJag tycker att den är jättesnygg men av nån anledning så har den alltid fått stå tillbaka för nån annan slips tidigare. Jag tycker att den prydde sin plats väl idag.

Var vänlig följ och gilla: