I dag var jag i Göteborg och deltog i ESF-rådets seminarium ”Ett samtal om: Den organiserade ohälsan…”. esf_konf_hallbart_arbetsliv_aJag var väldigt spänd när jag skulle i väg i morse, oklart varför eftersom jag bara skulle lyssna och inte behövde säga ”flaska” under hela seminariet om jag inte ville det. Nu gavs det dessutom inte plats för frågor så jag hade inget annat val än att behålla mina synpunkter för mig själv. Jag var i varje fall så pass nervös att mitt nervositetsillamående drog igång. Jag trotsade det med hjälp av Oxascand och Theralen.

Resan upp gick bra och jag hämtade ut pengar och en osåld johan_kavaj_osald_ragtime_gra_rutigkavaj från Ragtime. Till min glädje kunde jag konstatera att det var en kavaj jag gillade som inte blivit såld. Om nån av de tre kavajer som jag lämnat in skulle bli osåld så föredrog jag att det var den här, kavajen passar mig och jag tycker att den är snygg (dock inte till shorts) trots att den är neutralt gråbrun. När jag köpte kavajen så tvekade jag faktiskt kring om jag skulle lämna den till Ragtime eller behålla den själv, nu blev det både och!shorts_bla_lila

Efter Ragtime så gjorde jag en avstickare till Stadsmissionens second hand (det resulterade i ett par shorts) innan jag begav mig mot Järntorget och Folkets hus. På vägen så köpte jag lunch från en ”food-truck”, det blev wraps med korv, coleslaw och hickorysås. Mycket gott! Korven var rejält stark men så kallades den också för Welsh dragon.korv_walesisk_drake

Seminariet var intressant och belyste bl.a. hur viktig chefen är för att skapa en tillåtande och utvecklande arbetsmiljö. Det är nåt som jag sagt länge men det kändes både bra och dåligt att höra att akademiska studier och andras erfarenhet säger samma sak. Bra eftersom ”Vad-var-det-jag-sa”-känslan är skön, dåligt eftersom jag vet hur många johan_shorts_esfstolpskott till chefer det finns där ute, personer som tror att personalen finns till för deras skull och inte tvärtom.

Eftermiddagen blev dryg eftersom ventilationen inte fungerade som den skulle i lokalen vi satt i. När jag satt där och svettades så var jag glad att jag valde att klä mig i shorts och skjorta i stället för linnekostym och skjorta som jag ett tag var inne på i morse.

kaka_esfVi fick en fantastiskt god kaka till fikat på Folkets hus, det var en kladdkaka med nötter, marshmallows och kolasås på. Jag åt helt ogenerat två bitar. Medan jag fikade spanade jag in omgivningarna och upptäckte då att Myrorna hade en butik på tvärs över gatan så när seminariet var slut gick jag dit. myrorna_jarntorgetButiken var dock en besvikelse, de hade mycket kläder men det mesta var tråkigt och i en halvtaskig kvalitet. Det finns mer spännande saker på Myrorna i Halmstad.

Utöver att Göteborgsresan hade två praktiska ändamål – hämta pengar/kläder och gå på seminariet så var den också en spännande utflykt för mig. Jag rörde mig delvis i delar av Göteborg som jag inte kände till och för en ”lantmus” så har stadslivet mycket spännande att erbjuda (även om det blev en nitlott på Myrorna). Jag passade bl.a. på att kika i pantbank_manschettknapparskyltfönstren till en pantbank, där fanns snygga och dyra manschettknappar och en silvertacka. Det är inte heller varjepantbank_silver dag man ser en Puch Dakota!moped_puch_dakota

På väg tillbaka till stationen från Folkets hus så tog jag en lummig promenad längs med vallgraven. vallgraven_gtb_20160601_1vallgraven_gtb_20160601_2

Var vänlig följ och gilla: