Armbågslapp

Mitt mest använda plagg är den kavaj i Harris-tweed som jag har som ”jobbekavaj” här hemma. Jag köpte kavajen på Kupan 2014 eller 2015 så den har varit med ett tag och det börjar synas på den. När jag haft kavajen i skogen så har björnbärsbuskarna gått ganska hårt åt den och min piprökning har också slitit på den. Det kan kanske tyckas underligt att piprökning skulle sätta fysiska spår i en kavaj men det har att göra med hur jag sitter när jag röker. När jag inte har pipan i munnen så håller jag den i vänster hand och då vilar jag armbågen mot stolskarmen (som på fotot men där har jag en annan kavaj). I somras upptäckte jag att min rökstil resulterat i ett hål på kavajärmen och sen dess har jag laddat för att sy dit en lapp. Jag har inte orkat ta tag i det förrän igår när jag faktiskt lyckades genomföra hela projektet. Först var jag inne på att använda manchester- eller jeanstyg som lapp men så kom jag på att jag kunde ta läder från en kasserad jobbhandske och så blev det. Så igår klippte jag till en lapp av en gammal handske och satte mig med nål och tråd framför teven och medan jag tittade på en repris av herrarnas linjelopp i cykel-VM så sydde jag dit armbågslappen.

Cyklingen jag tittade på gick av stapeln i Belgien och medan jag sydde och tittade så funderade jag på om jag varit i Belgien eller inte. Det kan tyckas vara en enkel ja- eller nej-fråga men mitt svar blev möjligen eller kanske och det kommer sig av att jag aldrig satt min fot på belgisk mark men jag har åkt tåg genom landet. I samband med en tågluff 1991 så åkte jag från Köln till Paris och den resan gick genom Belgien, tåget passerade bland annat Liege. Jag såg mycket av landet men lämnade aldrig tågvagnen så frågan är om jag varit i Belgien eller inte?

Zantos har blivit accepterad av Hia och Tora så nu går de och betar tillsammans. Himla skönt att det löste sig, jag var lite orolig ett tag när Hia var på Zantos hela tiden.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
https://villblifrisk.com/armbagslapp/
Twitter
INSTAGRAM