I går fyllde äldsta sonen 13 år, otroligt vad tiden går fort. Det blev ett mycket blygsamt firande men jag tror ändå att han var nöjd med sin födelsedag. Bilden nedan har inget med gårdagens firande att göra men det är nog den bästa bilden jag tagit på vår nyblivna tonåring i år.Jag rundade av gårdagen med att gå ut och röka en pipa framåt 20.30-draget. När den var färdigrökt en timme senare så gick jag med hunden och nattade Pirana. Planen var sen att natta mig själv men på den punkten sket det sig eftersom jag gjorde en Alfons Åberg – ”ska bara”. Det jag gjorde var att jag testade en ny ljudbokstjänst, Audible (ägs av Amazon). Jag provade dem för nån dag sen med det tekniska strulade när jag skulle ladda hem en bok. När det strulade häromdagen så struntade jag bara i det och avinstallerade appen från telefonen. Jag har dock grubblat lite på Audible eftersom de har fler böcker som intresserar mig än t.ex. Nextory, Storytel och BookBeat så jag ville ge dem en chans till. Jag installerade därför appen igen men det strulade nu med. Testade att göra det via datorn och efter diverse tekniska problem så lyckades jag faktiskt hämta hem min bok, ”The Black echo” av Michael Connelly.

Nu återstod bara att flytta över boken från datorn till mobilen, något som enligt Audible skulle vara lätt att göra. Skitsnack! Det gick fan ta mig inte att få Audible på datorn att kommunicera med Audible på telefonen. Jag försökte och försökte, svor och svor lite till men inget hjälpte. Strax efter midnatt gav jag upp (skulle gett mig mycket tidigare men jag kunde bara inte släppa det) och det sista jag gjorde var att skicka ett argt mejl till Audibles kundtjänst. När jag stängde ner datorn och skulle börja förbereda mig för sängen så märkte jag att jag var så uppe i varv att jag faktiskt skakade. Det tog en stund, och lite glass, innan jag lugnat mig så pass att det var nån mening med att gå och lägga mig.

När jag slog på datorn i morse så hade fått ett svar från Audible och de skrev att problemet med att ladda ner boken i mobilen kunde bero på att jag kanske hade amerikanska inställningar på min app och i Sverige ska det vara den brittiska inställningen (det finns ingen specifik för Sverige). De uppmanade mig därför att gå in i appen och byta ”Marketplace” från USA till Storbritannien. När jag gjorde det så funkade plötsligt allt. Skönt men samtidigt lite irriterande att det var en sån enkel sak som ställde till det så för mig.

Var vänlig följ och gilla: