Måendet idag har varit ungefär som igår, inte så bra med andra ord. Jag har försökt att hantera det på strombrytaresamma sätt som under gårdagen, genom att hålla mig sysselsatt. Det har gått hyfsat, trots att förmiddagens träningsplaner fick stuvas om eftersom jag var tvungen att passa en elektriker som skulle komma och fixa en strömbrytare som var lös. Jag lyckades undvika att lägga ner träningen helt utan sköt bara lite på traning_70_ovningar_2aden. Jag har annars en förmåga att tappa ”greppet” om dan när starten inte blir som tänkt.

När jag skrollade igenom Facebook idag så fastnade min blick på en man som körde en massa enkla träningsövningar där man bara har kroppen som belastning. Det är en typen av styrketräning jag gillar, stänger och maskiner har aldrig varit min grej (även om jag periodvis ägnat mig åt dem). Jag tittade igenom övningarna och slogs av hur många av övningarna vi körde när jag tränade boxning. Vi gjorde dem inte rakt upp och ner utan som stationer i cirkelträning eller som parövningar.traning_70_ovningar_3a

Jag blev riktigt inspirerad av träningsfilmen. I min fantasi såg jag hur jag under våren skulle köra ett antal av de där övningarna och lagom till strandsäsongen ha en kropp som han på filmen. 🙂 Jag blev så pass peppad att jag körde några av övningarna efter att jag sprungit dagens pass. Jag började med ”utfall” och jag kände direkt hur otränad jag är, efter bara ett par utfall så stramade det rejält i lårens baksidor. Oavsett om jag får en skulpterad kropp eller inte så tror jag att den sortens träning gör nytta, särskilt om jag kan vara konsekvent och alltid köra några av övningarna efter mina löppass. Vi får se skolbuss_20160118hur långt motivationen räcker.

Eftersom min bil är på verkstan så kunde jag inte hämta ungarna på fritids i eftermiddags (hustrun var på tjänsteresa till Göteborg). Sönerna tog därför skolbuss hem, den bussen gick redan vid 13.20 så de var hemma med mig hela eftermiddagen. Vi har dock hållit oss på varsin kant. Jag har ägnat mig åt att göra ett nytt hattband till en hatt och sönerna har lekt med lego, smugit runt och skjutit på varandra och efter att deras lek blev konfliktfylld, spelat på iPaden. De verkar vara ganska nöjda med sin eftermiddag, själv är jag nöjd med det nya hattbandet (fotot till höger, det vänstra är det ursprungliga bandet) även om rosetten inte blev jättebra.

 

hatt_rod_originalhatt_rod_nytt_band

Var vänlig följ och gilla: