Jag brukar ju roa mig med att lyfta fram komplicerade irländska namn och i morse hittade jag en riktig höjdare när jag läste Irish independent på nätet – Bláthnaid Ní Chofaigh (Bláthnaid, som är förnamnet, betyder tydligen “liten blomma”). Jag hade problem att hitta ett korrekt uttal av namnet men på Twitter så finns ett inlägg där Bláthnaid själv uttalar sitt namn. Klicka på bilden nedan för att höra det men var uppmärksam för hon säger det direkt och det går fort!

Jag brukar inte få så mycket gjort på helgerna, har fullt sjå med att bara överleva men denna helgen har jag faktiskt lyckats göra lite saker. Jag har tömt släpet på hö (hämtade i fredags), rensat hängrännor och sotat pannan. Nåt som står på min ”att-göra-lista” men som inte blev gjort är att laga punkteringen på den skottkärra som jag använder för att köra ved till pannrummet. Jag har köpt en ny innerslang och burit fram kompressorn så förhoppningsvis blir det gjort i morgon.

Det kommer bli ett litet uppehåll i mitt bloggande den kommande veckan. Vi ska lämna in datorn för att få ett nytt grafikkort installerat (för att göra datorn lite lämpad för dataspel) och vi vet inte hur lång tid det tar. Drar datoringreppet ut på tiden så kanske jag bloggar från iPaden men säger de på datorverkstaden att det bara tar några dagar så blir det en liten bloggsemester för mig.

Var vänlig följ och gilla: