Dagens inlägg handlar bara om boxning, i stort sett är det bara en spegling av Sportkanalen ESPN:s lista över minnesvärda matcher och boxare under 2016. Jag har i princip slutat läsa The Ring och följer istället boxningsvärlden genom ESPN:s hemsida, ESPN.com. Enligt sagda sajt så var årets match 2016 den mellan Francisco Vargas och Orlando Salido.

ESPN utsåg en irländare, Carl Frampton från Belfast, till årets boxare. Irland är verkligen en riktig boxningsnation, Europas svar på Mexiko.

Enligt Dan Rafael på EsSPN så stod Hassan N´Dam för årets knock när han nitade Alfonso Blanco riktigt rejält.

https://www.youtube.com/watch?v=JTXa3iSexGE

Jag tycker dock att Deontay Wilders knock av Artur Szplika var väl så god

men den knock jag tycker borde fått utmärkelsen ”Årets knock” var Murat Gassievs sänkning av Jordan Shimmell.

Enligt ESPN så är årets nykomling Erickson Lublin, ett namn att lägga på minnet för framtiden.

Dan Rafael på ESPN tyckte att rond 5 i matchen Dylan Whyte – Dereck Chisora var årets bästa rond, det är sällan man ser tungviktsboxare vara så aktiva som de var i den ronden. Jag har inte sett hela matchen, bar ett par ronder men det jag sett har gjort att jag blivit sugen på att sätta mig ner och titta på alla tolv ronderna.

Från ett svenskt perspektiv så har väl Badou Jack varit mest intressant att följa. I våras så försvarade han sin världsmästartitel mot Lucian Bute men fick nöja sig med oavgjort. Det ska bli spännande att se hur det går för honom mot britten James DeGale om knappt två veckor.

Mest boxningsuppmärksamhet i Sverige fick nog dock Mikaela Laurén och Klara Svensson när de möttes i höstas. Svensson vann matchen men jag har tyvärr inte lyckats hitta några matchbilder på YouTube så det blir bara ett foto som jag lånat av Sydsvenskan.svensson_mot_lauren

Var vänlig följ och gilla: