Jag har läst ut ”Kollektivt självmordkollektivt_sjalvmord_a nu och den var bra. Beskrivningarna av det finländska kynnet var bäst, t.ex. inledningen som jag citerade i inlägget den 28:e december eller ett avsnitt i slutet av boken där en några finska självmordskandidater argumenterar med en grupp schweizare om att finländarna visst har rätt att genomföra ett kollektivt självmord.

Gubbarnas prat började gå översten på nerverna. Det var då som självaste fan. Skulle inte en finländare på resa i främmande land ens få ta livet av sig utan att man lade sig i det? Överste Kemppainen tackade deputationen för varningen, men gav inget löfte om att man tänkte rätta sig efter deras apell. Han hävdade att finländarna var ett egensinnigt släkte som alltid genomförde vad de hade föresatt sig. Det gick inte att påverka de envetna finländarna.

När jag läste avsnittet ovan så log jag lite igenkännande, både för egen del och för andras.

Jag har upptäckt att jag har en BBC-serie (fem timslånga avsnitt) om den brittiska modeindustrin liggandes i datorn. Filerna är daterade oktober 2013 så det är ett tag sen jag laddade ner dem. Serien, med det blygsamma namnet ”British style geniusbritish_style_genius_a är jättebra. Den är verkligen heltäckande och tar upp både gammalt och nytt, manligt och kvinnligt, det exklusiva (som skräddarsytt från Savile Row eller haute couture) och det lättillgängliga (t.ex. Topshop och Marks & Spencer).marks_and_spencer_a Serien är lite som STIL i P1, fast med rörliga bilder.

British style genius” har fått mig att fantisera om att låta sy upp en kostym på Savile Row. Om jag vann snuskigt mycket pengar (väldigt osannolikt eftersom jag aldrig savile_row_skylt_aspelar) så är det två saker som jag skulle vilja göra direkt. Det ena är att sy upp en kostym (eller kanske två) på ”the Row” och det andra är att åka upp till Sundsvall och kliva in på CSN med en väska full med pengar och betala tillbaka studielånet kontant.vaska_full_med_pengar_a

Jag vet egentligen inte varför det känns viktigt att betala tillbaka just studielånet. Ekonomiskt sett är det ett av de mest fördelaktiga lånen jag har. Mina studielån är från det gamla systemet och inte från det nya, där staten faktiskt förväntar sig att man ska betalas tillbaka lånen….

Var vänlig följ och gilla: