När jag skulle ge fåren frukost i morse så fanns där sex tackor och två lamm! Vår vita tacka hade lammat under natten. Vi trodde inte riktigt att hon var på gång ännu men precis som förra året överraskade hon oss med en tidig lamning. Lammen är väldigt söta och jag döpte dem genast till Covid och Corona, jag tyckte det passade i dessa virustider. Klicka på fotot så blir det större.

Lammen var morgonens glädjeämnen medan Pirana var dess sorg. Hon är sämre i fötterna igen. När vi kom ut för att ge henne medicin så låg hon bara ner och ville inte resa sig upp. Vi fick upp henne så att vi kunde ge medicinen men det är uppenbart att hon har väldigt ont. Det är frustrerande att hennes mående svänger så mycket. Ibland har hon fruktansvärt ont och senare samma dag verkar hon klart mycket bättre. Varje gång det ser lite bättre ut så börjar jag hoppas igen men hittills har jag alltid blivit besviken. Det känns verkligen som att det kommer sluta illa med henne den här gången.

Jag har ju försökt att få ett bra foto på hackspetten som hackar på plåttaket ovanför veden. I morse så lyckades jag filma Hacke och med videokamerans zoom kom jag närmare än med stillbildskameran.

 

Var vänlig följ och gilla: