Tidigare i veckan så frågade äldsta sonen om han fick sälja Majblommor. Jag var emot det (dåligamajblommor_vaska minnen av egen Majblommeförsäljning) men hustrun övertalade mig att han skulle få sälja. När jag gav med mig så tänkte jag dock för mig själv ”vi får väl se hur bra det här går…”

När en trött, hungrig och mycket grinig nioåring kom hem med sin Majblomeväska igår så hade jag problem att låta bli att säga ”vad var det jag sa” till hustrun. Sonen tog sig dock samman, åt lite och gav sig ut på cykeln för att sälja. Knappt en timme senare så var han tillbaka, jättenöjd. Det hade gått kanonbra att euro_20sälja häromkring.

När sonen räknade igenom försäljningspengarna så upptäckte han att han råkat få tjugo euro istället för en svensk tjuga på ett ställe. Både sonen och köparen misstog sedeln för en av de nya tjugorna. Sonen hade koll på var han hade fått sedeln så han lämnade tillbaka den idag. Innan han hann göra det så gjorde jag dock ett försök att göra johan_rocky_tweedsamma sak. Min förmiddagspromenad tog mig förbi grannen som betalt för mycket för sin Majblomma så jag tänkte därför att jag kunde gå inom och lämna tillbaka pengarna. Både tillbakalämnandet och promenaden gick om intet eftersom ingen var hemma och det började ösregna. Jag vände därför hem igen, blöt och med tjugan i fickan. För att kompensera för den uteblivna promenaden så slog jag lite på säcken hemmavid. Jag orkade inte byta om för träningen så det blev ett pass i kavaj och gubbkeps, jag kände mig lite som Rocky i tweed.

matning_gps_vagNär jag kom in efter träningen så såg jag att två personer gick och mätte in någonting längs med vägen nedanför oss. Alla som bott på landet vet att här är nyfikenhet en dygd så jag gick ner till dem och frågade vad de mätte. Orsaken till mätningarna var inte särskilt spännande men jag slapp i varje fall grubbla över vad de höll på med. Frågar man inte så får man inget veta.

I eftermiddags så var jag inne på US Postal service hemsida och kollade hur långt min kostym kommit, den håller på att ta sig över Atlanten just nu. Jag hoppas att den får en lugn flygfärd.

Var vänlig följ och gilla: